25/07/2015
20:00
Vertenten Bart
7689

0' - VOORAF: Een grondig vernieuwd Sporting Lokeren treft in de eerste wedstrijd van de nieuwe competitie Zulte Waregem. Vorig seizoen keken de twee teams elkaar ook vroeg in het seizoen in de ogen. Toen was Dutra beslissend met onder meer dat weergaloze doelpunt. Debuteert trainer Bob Peeters vandaag met een zege of komt Essevee als winnaar uit de bus? Sporting.be brengt voor u een liveverslag vanaf 20u!
0' - OPSTELLING LOKEREN: Bij Lokeren krijgt, zoals deze week beslist, Davino Verhulst de voorkeur op Copa in doel. Dessers mag bij afwezigheid van Ghadir in de spits voor doelpunten gaan zorgen, hij krijgt Patosi en nieuwkomers Enoh en Starzynski in steun. Voorts kiest Peeters voor Ngolok als vervanger van de geblesseerde Persoons.
0' - OPSTELLING ZULTE WAREGEM: Ook Zulte Waregem begint met enkele nieuwkomers in de basis aan het nieuwe seizoen. Gevaarlijke spelers zijn De Ridder en Buyl. Voorts wordt het ook uitkijken naar ex-Lokeren-spelers Leye en Kaya. Maken zij het hun voormalige ploeg extra lastig?
1' - Scheidsrechter Bart Vertenten fluit de wedstrijd op gang. Over een dik anderhalf uur weten we hoe Lokeren het nieuwe seizoen inzet.
3' - Zulte Waregem probeert de bal bij te houden in de openingsfase, maar Lokeren zet goed druk.
4' - De uitsupporters zijn Gregory Mertens natuurlijk nog niet vergeten. Ze scanderen zijn naam in de vierde minuut.
7' - Essevee probeert het voetballend en schuift op. Ingason maakt een kans op voorzet onschadelijk met een slimme beweging.
7' - Lokeren komt een eerste keer dreigen. Patosi steekt knap door tot bij Dessers, die in het zijnet schiet.
10' - goal Doelpunt WAREGEM - VERBOOM Bryan
10' - Een vreemde situatie zorgt voor het eerste doelpunt. Lokeren krijgt een vrije trap tegen in de eigen zestien na een moment van verwarring. Verhulst dacht aan offside van Leye, legde de bal neer en raapte die terug op, maar Vertenten floot niet en geeft de bal dus aan de thuisploeg. Verboom twijfelt niet en knalt voorbij een onoplettende Verhulst.
15' - Eerste hoekschop voor Lokeren, dat meteen probeert te reageren na het tegendoelpunt.
17' - yellow Gele kaart voor DESSERS Cyriel (LOKEREN)
17' - Dessers snoept de bal met de hand af van Sami. Vertenten heeft het gezien en trekt geel.
20' - Starzynski krijgt een interessante vrije trap, maar Bossut doorziet zijn lage botsbal.
21' - De kansen nemen nu toch toe voor Lokeren. Patosi brengt goed voor vanop links, Dessers probeert het acrobatisch af te werken, maar mist de bal.
28' - Starzynski komt nu vaker in het spel voor. De Pool gooit de bal snel voor doel, een alleenstaande Dessers kan er niet bij, maar hij stond hoe dan ook offside.
33' - Lepoint bedient Kaya op links. Die gooit voor en vindt Leye, maar de nieuwe kapitein van Essevee kan er zijn hoofd niet goed tegen zetten.
36' - De Ridder probeert het in een tijd. De knal van de middenvelder gaat hoog over, maar geen slechte poging.
43' - Melnjak lijkt eerst goed uit te verdedigen, maar gaat dan in de fout. Hij redt het met een wilde, maar gelukkig correcte, tackle in de zestien.
44' - Patosi en Dessers zetten een prima actie op. De Zuid-Afrikaan legt goed terug tot in de tweede lijn, waar Overmeire opduikt. De aanvoerder krijgt er geen zuiver schot uit, de bal gaat naast.
45' - RUST: Lokeren duikt met een 1-0-achterstand de kleedkamer in. Verboom werkte na tien minuten een onrechtstreekse vrije trap voorbij Verhulst, die net voordien in de fout ging. De bezoekers probeerden terug te vechten, maar brachten geen overtuigend voetbal op de mat. Nadien doofde de partij wat uit, de beste kansen waren nog voor Zulte Waregem. Overmeire had net voor affluiten nog de gelijkmaker aan de voet, maar besloot naast. Kunnen de Waaslanders het tij nog keren na de pauze?
46' - Starzynski mag al snel de eerste hoekschop van de tweede helft nemen. Ngolok beslist in doeltrap.
51' - Lokeren heeft de bal, maar doet daar voorlopig niet veel mee.
53' - Na hoekschop kan Dessers zijn bewaker mooi uitkappen, maar tot grote frustratie van de jonge spits fluit Vertenten dat de bal over de lijn is.
54' - inout Vervanging WAREGEM - BUYL Stephen wordt vervangen door CORDARO Alessandro.
56' - goal Doelpunt WAREGEM - LEYE Mbaye
56' - Leye maakt Lokeren monddood. De spits lobt de bal erg koelbloedig voorbij Verhulst op aangeven van De Ridder. Het doelpunt komt uit de lucht gevallen, maar kan Lokeren nu nog een vuist maken?
58' - inout Vervanging LOKEREN - MELNJAK Dario wordt vervangen door BOLBAT Serhiy.
59' - inout Vervanging LOKEREN - STARZYNSKI Filip wordt vervangen door TICINOVIC Mario.
59' - Peeters grijpt in met twee nieuwkomers. Bolbat komt op het middenveld Starzynski vervangen en Melnjak moet plaats maken voor Ticinovic.
61' - goal Doelpunt LOKEREN - PATOSI Ayanda
61' - Patosi brengt de spanning terug in de wedstrijd met een parel van een vrije trap! De Zuid-Afrikaan schildert de bal perfect in de winkelhaak.
64' - De wedstrijd ligt plots volledig open. Ook Zulte Waregem kiest opnieuw voor de aanval.
65' - Dessers probeert een afstandsschot na een goed opgebouwde aanval, maar raakt de bal volledig fout.
65' - inout Vervanging WAREGEM - DE RIDDER Steve wordt vervangen door JORGENSEN Jesper.
65' - De Ridder, veruit de beste man op het veld, wordt vervangen door Jorgensen.
66' - Daar was Leye opnieuw bijna. Verboom zwiept de bal in het pak, maar de kapitein van Essevee kan Lokeren geen doodsteek toedienen.
67' - De snelle Enoh zit bijna tussen Bossut en Verboom, Patosi kan de rebound alleen maar in het zijnet plaatsen. Een doelpunt hangt in de lucht.
71' - yellow Gele kaart voor DESSERS Cyriel (LOKEREN)
71' - red Rode [2x geel] kaart voor DESSERS Cyriel (LOKEREN)
71' - Ongelofelijk domme actie van Dessers. Hij beroert de bal opnieuw met de hand om Bossut sneller af te zijn, maar loopt zo uiteraard tegen zijn tweede geel. De Waaslanders moeten nog twintig minuten met tien verder.
76' - yellow Gele kaart voor LEPOINT Christophe (WAREGEM)
76' - Lepoint loopt irritant in de weg van Verhulst en solliciteert zo naar geel. Vertenten gaat daar dan ook op in.
81' - Bolbat stuurt Enoh goed diep. Diens voorzet komt voor de voeten van Patosi, maar vindt geen vervolg.
82' - Aneke trekt Bolbat licht neer in de zestien, maar Vertenten vindt het niet voldoende voor een strafschop.
82' - inout Vervanging LOKEREN - NGOLOK Evariste wordt vervangen door ANSAH Eugene.
84' - Onder impuls van huurling Bolbat zet Lokeren nu toch het eindoffensief in. Komt er nog iets uit de bus?
86' - Ansah haalt een eerste keer uit, zijn schot brengt geen gevaar mee voor Bossut.
89' - Heel wat tumult voor de dugout. Peeters moet het veld op om de kemphanen uit elkaar te halen.
90' - yellow Gele kaart voor VERBOOM Bryan (WAREGEM)
90' - yellow Gele kaart voor OVERMEIRE Killian (LOKEREN)
90' - goal Doelpunt WAREGEM - JORGENSEN Jesper
90' - Jorgensen krijgt enorm veel ruimte en beslist de wedstrijd met een knappe knal vanop afstand.
93' - inout Vervanging WAREGEM - LEYE Mbaye wordt vervangen door BENTEKE Jonathan.
94' - Publiekslieveling Leye krijgt nog een applausvervanging. Benteke komt de overige minuten/seconden volmaken.
95' - EINDE: Lokeren gaat met 3-1 de boot in tegen Zulte Waregem. Ook de tweede helft kwam traag op gang, maar het tweede tegendoelpunt maakte Lokeren toch wat wakker. De Waaslanders kwamen op gang en Patosi zorgde voor de aansluiting met een heerlijke vrije trap. Dessers kon de handen echter niet van de bal houden en mocht met zijn tweede geel vroegtijdig naar de kant. Jorgensen dikte in de slotfase nog aan en zette de 3-1 op het scorebord.