02/10/2015
20:30
Vertenten Bart
5940

Na een 8 op 27 hadden Bob Peeters en Lokeren dringend punten nodig, maar op het veld van leider Oostende leek Lokeren toch vooral te mikken op een gelijkspel. Het hield KVO goed in bedwang met een strakke organisatie. De thuisploeg had wel veel balbezit, maar vond geen gaatje.
Langzaamaan groeide het zelfvertrouwen bij Lokeren. Er kwam meer bedrijvigheid voor de kooi van Ovono, maar een echte save moest de Oostende-doelman voor de koffie niet uit zijn mouw schudden. De beste kans in een slappe eerste helft viel nog aan de overkant. Net voor de pauze kon Cyriac alleen op Verhulst af, maar de aanvaller vergat het oog in oog met de doelman af te maken. Het Albertpark smeekte om meer opwinding na de rust en die gebeden werden al na 26 seconden verhoord. De bezoekers stonden nog in hun ogen te wrijven na de aftrap en Oostende speelde de bal onmiddellijk diep naar Cyriac. Die wou deze kans wel grijpen en lokte Verhulst uit zijn doel. Hij omspeelde de doelman, was de twee teruggekeerde verdedigers te snel af en trapte de 1-0 binnen. Het applaus was nog niet verstomd of ook aan de overkant trilden de netten. De gelijkmaker van Abdurahimi werd echter terecht afgekeurd voor buitenspel. Oostende kon het hoge tempo niet volhouden en liet zich in slaap wiegen door de bezoekers. Lokeren creëerde af en toe een kansje, maar miste telkens. Ansah trapte voorlangs, Dessers kopte nipt naast. Aan de overkant miste ook Canesin eerst de 2-0, maar na de tweede flater van Odoi was het wel raak voor de Braziliaan: 2-0. Voor Lokeren is dit al de vijfde nederlaag in zes wedstrijden. Oostende blijft dankzij de driepunter ook na deze speeldag zeker aan kop van het klassement.Verslag sporza.be