Doelpuntenmaker
Goal
1-1
goal14

0' - VOORAF: Sporting Lokeren neemt het op de negentiende speeldag van de Jupiler Pro League op tegen KV Mechelen in het Argosstadion. Beide clubs delen de tiende plaats in het klassement met 21 punten. Zowel Mechelen als Lokeren kunnen een goeie zaak doen vandaag, want STVV (op 3 punten) en Standard (op een punt) hebben zondag moeilijke thuiswedstrijden tegen respectievelijk AA Gent en Club Brugge op het programma. Lokeren kan onder Leekens negen op negen pakken en zo dus richting de subtop klimmen. De Waaslanders hebben een sterke uitreputatie met 13 op 24. Enkel kampioen AA Gent doet beter. In de heenronde toonde Sporting alvast wat het kan. Het pakte toen drie punten (2-0), Mijat Maric en Eugene Ansah scoorden de doelpunten op Daknam.
0' - OPSTELLINGEN: Bij Lokeren de verwachte elf. Enoh, vorige week nog aan het kanon, neemt de plaats in van Bolbat. Bij KV Mechelen wordt de blessure van Ibrahima Cisse opgevangen door Mats Rits. Veselinovic start vooraan in de plaats van Verdier.
1' - Scheidsrechter Frederik Geldhof fluit de wedstrijd op gang. Het is de thuisploeg die aftrapt Achter de Kazerne.
2' - Mechelen eist de bal op. Persoons laat zich meteen gelden met een stevige tackle en krijgt een eerste waarschuwing van de ref.
4' - Hanni krijgt veel ruimte en kan voorbrengen, maar vindt geen Mechelse medespeler. Een eerste dreiging van de thuisploeg.
4' - Ook Veselinovic laat voelen dat hij op het plein staat. Geldhof heeft het gezien.
6' - Opnieuw Mechelen. Bijna dwarrelt een voorzet van Paulussen over Verhulst in doel. De deklat helpt de Lokerse goalie een handje.
8' - goal Doelpunt MECHELEN - HANNI Sofiane
8' - Hanni brengt Mechelen met een heer-lijk doelpunt snel op voorsprong.
9' - De fans zijn nog niet uitgevierd, of het staat bijna 2-0. Veselinovic kopt een voorzet maar net naast.
14' - goal Doelpunt LOKEREN - MARIC Mijat
14' - Maric brengt de score weer in evenwicht. Patosi krult een vrije trap achter de Mechelse verdediging en Maric knalt hard binnen.
16' - Daar is plots bijna de 1-2. Enoh kan zich door de verdediging van KVM wringen en tikt bijna voorbij Gillet, die er nog net op tijd bij is.
19' - Coelho en Cocalic gaan beide vol voor de bal, maar het is de Braziliaanse spits die de vrije trap meekrijgt.
22' - Overmeire haalt hard uit op een vrije trap, zijn schot belandt via een Mechels been in hoekschop.
22' - Lokeren heeft zich het eerste kwartier opgewarmd en draait na de goal veel vlotter. De bezoekers nemen het heft in handen.
26' - Hanni krijgt de bal leep aangespeeld en die legt vanop links terug naar Naessens. De spits probeert zich vrij de dribbelen voor een schot, maar zijn trap gaat enkele meters naast.
26' - Miric probeert het eens van buiten de zestien, maar zijn schot gaat voorlangs.
29' - inout Vervanging MECHELEN - VOLKOV Vladimir wordt vervangen door SATLI Mourad.
29' - Volkov heeft er een erg moeilijk eerste halfuur opzitten en wordt er door trainer Jankovic meteen afgehaald. Satli is zijn vervanger.
31' - Satli zwiept zijn eerste balcontact meteen goed voor doel, Naessens kan er zijn hoofd niet voldoende tegenzetten om Verhulst in gevaar te brengen.
37' - Mechelen komt alsmaar meer aandringen. Tot grote doelkansen kwam het echter nog niet, maar Lokeren kan maar beter opletten zo vlak voor rust.
39' - Matthys wordt door Hanni aangespeeld en snijdt op zijn beurt naar binnen. Met links krult hij de bal net naast de kooi van Verhulst, een waarschuwing.
40' - Matthys alweer. Nu krijgt zijn mislukte voorzet de vorm van een lobbal en Verhulst moet zich volledig strekken om erger te voorkomen.
42' - Patosi stuurt Miric knap diep na een goeie combinatie, maar de Servier vergeet af te werken en knalt op Gillet.
42' - yellow Gele kaart voor NAESSENS Jens (MECHELEN)
44' - Matthys komt uit het niets voor Verhulst, maar de Lokerse doelpost is snel van zijn lijn om een goal te voorkomen.
44' - Matthys plaatst de bal precies in de rechterbenedenhoek, Verhulst gaat plat.
45' - RUST: Lokeren en in het bijzonder Davino Verhulst zullen tevreden zijn dat Geldhof de eerste helft affluit. KV Mechelen begon sterk aan de wedstrijd en kreeg via een knap schot van Hanni snel een voorsprong. Maric zette vijf minuten later de bordjes weer in evenwicht en Lokeren ging op dat elan door. De goal viel echter niet en de bezoekers verloren alweer de grip op de wedstrijd. Mechelen ging via vooral Matthys op zoek naar een tweede doelpunt en verdiende dat ook, maar Verhulst stond steeds goed in de weg. Kan Sporting zichzelf heruitvinden in de tweede helft of doet Mechelen nieuwe kracht op na de koffie?
46' - inout Vervanging LOKEREN - MELNJAK Dario wordt vervangen door TICINOVIC Mario.
46' - Bij Lokeren is Ticinovic in de plaats van Melnjak gekomen. Odoi verhuist daardoor naar de linkerflank.
48' - Coelho heeft een tik gekregen en Mechelen trapt de bal sportief buiten voor verzorging. Ondertussen hinkt ook De Witte naar de kant voor een babbel met Jankovic.
51' - Odoi gaat vlot neer in een duel met Rits, maar krijgt de vrijschop mee. De Mechelse middenvelder weigert de bal zomaar af te geven en moet bij Geldhof komen.
54' - Een voorzet van Overmeire wordt onverwacht niet meer door Coelho aangeraakt en dus wordt Gillet bijna verrast. De Rode Duivel heeft het net op tijd door en tikt in hoekschop.
56' - Verhulst waant zich even Copa en probeert het voetballend op te lossen na twee slechte terugspeelballen. Mechelen dwingt zo een corner af.
60' - Paulussen zet op rechts een versnelling in en plaatst de bal op het hoofd van Naessens, die zijn kopbal niet kan kaderen.
67' - Bij gebrek aan bij elkaar gevoetbalde kansen probeert Naessens het van afstand, maar zijn vizier staat een meter of tien te veel naar rechts.
68' - yellow Gele kaart voor TICINOVIC Mario (LOKEREN)
70' - yellow Gele kaart voor KOSANOVIC Milos (MECHELEN)
70' - inout Vervanging MECHELEN - NAESSENS Jens wordt vervangen door WOLFSKI Rafal.
72' - Matthys zoekt de achterlijn en probeert een corner te versieren, maar Geldhof beoordeelt dat anders. Ondertussen is de wedstrijd stilgevallen.
76' - inout Vervanging MECHELEN - PAULUSSEN Laurens wordt vervangen door VANLERBERGHE Jordi.
76' - inout Vervanging LOKEREN - ENOH Lowis Mbah wordt vervangen door ANSAH Eugene.
83' - Zoveel kansen er in de eerste helft waren, zoveel fouten zijn er nu. De wedstrijd ligt vaak stil en het tempo is volledig zoek.
84' - Kosanovic knalt een verre vrije trap rechtstreeks hoog in de leegstaande tribune achter Verhulst.
87' - yellow Gele kaart voor MIRIC Marko (LOKEREN)
89' - yellow Gele kaart voor PERSOONS Koen (LOKEREN)
91' - yellow Gele kaart voor ODOI Denis (LOKEREN)
93' - Odoi waagt lijf en leden op een diepe voorzet van Miric en kopt op de deklat. Bijna waren de drie punten nog voor Lokeren.
95' - EINDE: Zo sterk de eerste helft was, zo flauw was de tweede. Na de pauze kwamen er van beide ploegen meer overtredingen dan doelkansen en zo verdween het ritme uit de match. In de slotfase kwam Odoi nog erg dicht bij de 1-2, maar de deklat voorkwam dat. Beide teams lijken tevreden met een gelijkspel en voetbalden ook zo na de rust. De puntendeling is een feit.