13/02/2016
20:00
Wouters Luc
6200

0' - VOORAF: OH Leuven - Lokeren is de nummer veertien tegen de nummer elf uit het klassement. Voor OHL een levensbelangrijke wedstrijd in de degradatiestrijd. Ook Lokeren kan na 1 op 12 best op zoek naar de eerste zege van 2016 als het in de middenmoot wil blijven. Het kan daarvoor nog niet rekenen op Maric, Ngolok, Persoons en Rassoul. Verloren zoon Galitsios zit wel in de selectie. OHL-coach Ferreira mist dan weer Rougkalas en de geschorsten Kostovski en Le Postollec.
0' - VOORAF: Bij Lokeren komt Miric na schorsing terug in de ploeg. Naar verluidt kiest Leekens voor een vijfmansverdediging met Ninaj, Joao Carlos en Ingason centraal en Odoi en Miric op de flanken. Verder zitten nieuwkomers Terki en Galitsios op de bank. Bij OHL staat Ojo voor het eerst in de spits. Ook smaakmakers Bostock en Trossard staan in de basis.
1' - Het oranje fluitje van scheidsrechter Wouters heeft voor het eerst geklonken. Kan Lokeren weer met de zege aanknopen?
1' - Daar is OHL meteen. Na dertig seconden vuurt Croizet een kogel recht op Verhulst af, die kan klemmen.
6' - Harbaoui tekent voor de eerste poging van Lokeren. Hij trapt vanop links, Riou gaat goed plat en hoekschop.
7' - goal Doelpunt LOKEREN - INGASON Ingi Sverrir
7' - Doelpunt! Harbaoui kopt de corner op Riou, waarop de bal in de voeten van Ingason belandt. De IJslander twijfelt niet en maakt zijn eerste goal van het seizoen.
15' - Trossard probeert het met een afstandsschot, maar zijn poging komt niet in de buurt van het doel van Verhulst.
16' - yellow Gele kaart voor MIRIC Marko (LOKEREN)
20' - Het is toch Leuven dat het meest aandringt. De tweede hoekschop van de thuisploeg wordt door Houdret naast geknikt.
23' - Kanu plaatst z'n arm tegen het hoofd van Harbaoui en geeft Lokeren zo een vrije trap op een interessante plek.
25' - Croizet kapt zich aardig vrij en schiet vanuit de tweede linie maar een klein metertje naast.
30' - Ojo speelt breed naar Remacle en krijgt de bal in de zestien terug op het hoofd, maar zijn kopbal kan Verhulst niet verschalken.
34' - Verhulst gaat onder een hoge bal door, Odoi moet met de dij de kopbal van Ojo op de lijn keren. Leuven appelleert voor hands, maar scheidsrechter Wouters heeft het bij het rechte eind.
36' - yellow Gele kaart voor HOUDRET Kenneth (OHL)
37' - Wouters laat goed doorspelen na een duwfout van Houdret op Harbaoui. De Leuvense middenvelder krijgt nadien wel nog een gele rechthoek achter z'n naam.
41' - Leuven komt aan het venster loeren en krijgt een dubbele kans om Verhulst te bestoken, maar doet dat niet. De thuisploeg zal beter met de pogingen moeten omspringen om een doelpunt te maken.
43' - Croizet komt vrij aan het halve maantje en knalt op doel. Verhulst is geklopt, maar de bal gaat luttele decimeters naast.
45' - De thuisploeg probeert nog voor de rust een doelpunt te versieren. Bostock en nadien Ojo zijn echter niet scherp genoeg om het af te maken. Lokeren plooit terug.
45' - yellow Gele kaart voor BOLBAT Serhiy (LOKEREN)
45' - RUST: Lokeren opende via de voet van Ingason al snel de score. Nadien bleven de troepen van Leekens vrij stevig overeind, maar met de rust in zicht versierde de thuisploeg toch enkele kansjes. De Leuvenaren waren echter niet scherp genoeg om Verhulst te verschalken.
46' - inout Vervanging LOKEREN - TICINOVIC Mario wordt vervangen door GALITSIOS Giorgios.
46' - Galitsios viert zijn terugkeer en neemt de plaats van Ticinovic in op de rechtsachter.
46' - goal Doelpunt LOKEREN - ODOI Denis
46' - Nog geen minuut gespeeld en daar is de 0-2. Odoi wordt goed diep gestuurd en schuift de bal voorbij Riou. Hij juicht niet tegen zijn ex-ploeg, maar wat een geweldige start voor Sporting.
49' - Bijna was daar het antwoord van Leuven. De vrije trap van Bostock wijkt af en gaat daardoor net langszij.
50' - Den Dreef schreeuwt om een strafschop als Odoi onvrijwillig de bal met de elleboog raakt na een tackle. Wouters fluit niet.
51' - De tweede helft is aantrekkelijk begonnen. Ook Lokeren dringt nog eens aan via Harbaoui, zijn laag schot wordt in twee tijden geklemd door Riou.
53' - Het gevaar bij Leuven blijft vooral van Croizet komen, die zich andermaal goed vrij knokt. Zijn schot krult over.
54' - goal Doelpunt OHL - OJO Kim
55' - Een voorzet van Monteyne komt uiteindelijk bij Remacle terecht en die kan voorbrengen op het hoofd van Kanu, die voorbij Verhulst kopt.
65' - Het doelpunt komt op naam van Kanu. Ojo moet dus nog even wachten op een goaltje.
69' - goal Doelpunt OHL - OJO Kim
69' - Lang heeft hij er niet op moeten wachten, die Ojo. Croizet speelt de Nigeriaan aan op links en die trapt prima binnen. Alles is te herdoen voor Lokeren en de wedstrijd ligt weer helemaal open.
71' - goal Doelpunt LOKEREN - MIRIC Marko
71' - Welgeteld een minuut later staat Lokeren alweer voor. Na hoekschop komt de bal bij Galitsios terecht, wiens afgeweken schot nog door Riou gekeerd wordt. Miric is er als de kippen bij om de rebound binnen te knallen.
73' - Harbaoui moet het alleen opnemen tegen de Leuvense verdediging. Hij besluit dan maar vanuit een scherpe hoek in het zijnet.
74' - Ojo maakt ei zo na de 3-3! De spits torent boven iedereen uit, maar Verhulst redt knap en voorkomt een derde tegendoelpunt voor de bezoekers. Het belooft nog een spektakelrijk slot te worden.
76' - Kanu staat opnieuw een interessante vrije trap toe. Bolbat gaat aan het kanon staan en het scheelt weinig of de Oekraïner maakt een knap doelpunt.
77' - inout Vervanging OHL - REMACLE Jordan wordt vervangen door AZEVEDO Thomas.
78' - Coelho gaat goed door, maar heeft geen oog voor de vrijstaande Miric. Hij speelt Harbaoui aan, die een ferme pegel over doel aflevert.
79' - Strafschop voor OHL! Ingason kan de bal niet wegkoppen en laat z'n been hangen. Ojo gaat er gretig op in en legt zich tegen de grasmat. Wouters twijfelt niet.
80' - goal Doelpunt OHL - BOSTOCK John
81' - Bostock brengt Leuven met een panenka voor de tweede keer van de avond langszij. Een strafschop met lef, dat zeker. Wat brengen de laatste tien minuten nog?
82' - red Rode kaart voor ODOI Denis (LOKEREN)
83' - Odoi moet vroegtijdig naar de kant na een sterke partij. Hij gaat over de bal heen en Wouters beoordeelt als gevaarlijk spel. Leuven ruikt bloed tegen tien Lokeraars.
85' - inout Vervanging LOKEREN - BOLBAT Serhiy wordt vervangen door MELNJAK Dario.
85' - Leekens gooit het slot op de deur en brengt verdediger Melnjak in voor Bolbat.
88' - Azevedo versnelt voorbij Melnjak, maar die is nog net snel genoeg terug om het schot te blokken.
89' - Verhulst haalt een kattensprong uit de kast om Ojo van de 4-3 te houden. Een supersave van de Lokerse keeper!
90' - In de kluts kan Kanu op doel trappen, maar alweer staat een sterke Verhulst in de weg. Een ware belegering op de kooi van de bezoekers. Het is pompen of verzuipen voor Lokeren.
92' - yellow Gele kaart voor VOLOVYK Oleksandr (OHL)
92' - inout Vervanging LOKEREN - COELHO Jakson Avelino wordt vervangen door TERKI Medhi.
92' - Leekens gunt nieuwkomer Terki nog zijn debuut. Hij komt uit derde klasse en vervangt nu Coelho.
94' - yellow Gele kaart voor TERKI Medhi (LOKEREN)
95' - EINDE: Na een spectaculaire wedstrijd delen Leuven en Lokeren de punten. Na de snelle 0-2 van Odoi zag het er goed uit voor de bezoekers, maar OHL knokte zich via Kanu en Ojo terug in de match. Miric maakte Den Dreef twee minuten later terug even stil, maar Bostock bracht Leuven opnieuw gelijk met een gedurfde strafschop. Het werd nog bibberen voor Lokeren na rood voor Odoi, maar overleefde de storm dankzij een sterke Verhulst.