goal39
Goal
0-1
goal20

Charleroi mocht in de allerlaatste wedstrijd van de heenronde op zoek naar een stekje bij de eerste zes in de tussenstand. De spelers van coach Felice Mazzu wisten zich voor de wedstrijd tegen Lokeren bovendien gesterkt met een ongeslagen thuisreputatie.
Het was dan ook geen grote verrassing dat Charleroi met het meeste initiatief aan de wedstrijd begon. Enkele halve kansjes konden Copa evenwel niet verontrusten. Tot eenieders verbazing was het plots Lokeren dat op voorsprong kwam. Miric verscheen ten tonele tussen twee Charleroi-verdedigers en aarzelde niet om de gevleide 0-1 binnen te duwen. Lang kon Lokeren niet van die voorsprong genieten, want nog geen twee minuten later hingen de bordjes weer in evenwicht. Tainmont legde de bal over de verdediging in de voeten van Fall. Die laatste deed zijn naam alle eer aan en gleed de verdiende gelijkmaker voorbij Copa. Eentje is geentje, moet Tainmont daarop gedacht hebben. Want met een haast identieke assist schilderde hij het leer op de knikker van Pollet. Met een rake kopslag zette hij de thuisploeg nog voor de rust op een verdiende voorsprong.
Het intermezzo deed beide ploegen duidelijk weinig deugd. Charleroi leunde na de pauze wel heel rustig achterover en Lokeren voetbalde te inspiratieloos om de thuisploeg te verontrusten.
Na enkele wissels slaagden de spelers van Kristinsson er eindelijk nog eens in om een aanval in elkaar te knutselen. Straatman mocht van dichtbij aanleggen, maar hij zag zijn poging geblokt door een alerte Penneteau. Lokeren leek er onder impuls van een verdienstelijke De Ridder nog een slotoffensief uit te puren. Maar opnieuw bleven de bezoekers te onmondig om Charleroi aan het bibberen te brengen. Charleroi blijft op die manier ongeslagen in eigen huis, terwijl Lokeren zich onder coach Kristinsson stilaan zorgen moet beginnen maken. Mazzu en de zijnen stijgen daartegenover naar een gedeelde derde plaats.Verslag: sporza.be