04/12/2016
20:00
Van De Velde Joeri
12300

0' - VOORAF - De zeventiende speeldag wordt afgesloten door KRC Genk en Sporting Lokeren. De thuisploeg moet winnen om aansluiting te houden bij de top zes. De Oost-Vlamingen kunnen de drie punten ook goed gebruiken om opnieuw wat meer afstand te nemen van de kelder van het klassement.
0' - OPSTELLINGEN - Bij Lokeren een aantal verschuivingen in de basiself. Kristinsson kan immers niet rekenen op de geblesseerde Persoons en De Ridder. De Sutter staat opnieuw in de spits. Genk kan geen beroep doen op goudhaantje Bailey.
1' - Joeri van de Velde geeft Genk het sein om af te trappen. Lokeren mag op de nog half bevroren helft van het terrein beginnen.
2' - Karelis met de eerste kans van de wedstrijd. Copa moet plat om het goede schot van de Griek onschadelijk te maken. Lokeren is gewaarschuwd.
5' - Na een kansje van Ticinovic is Genk daar weer. Pozuelo haalt op aangeven van Buffel uit van buiten de zestien, Copa gaat opnieuw goed tegen het ijzige canvas. De eerste vijf minuten zijn veelbelovend voor de match.
8' - We zijn weer aan de overkant. Lokeren gooit de ene voorzet na de andere voor het doel van Bizot, maar echt doelgevaar komt daar niet uit.
15' - Lokeren plooit terug op de eigen helft. Pozuelo wordt niet belaagd en kan het leer vrij op het hoofd van Trossard schilderen. Die besluit net naast.
20' - goal Doelpunt GENK - TROSSARD Leonardo
20' - Trossard zet Genk op voorsprong. Pozuelo verstuurt de jongeling prima in de rug van de Lokerse defensie, die zet Copa rustig weg en opent de score.
21' - Lokeren zet de tegengoal bijna recht. Dewaest en Walsh kunnen de Genkse meubelen echter nog net redden.
35' - De match is de jongste vijf minuten wat stilgevroren. Komt er nog ruimte voor de rust?
39' - Heynen krijgt wat ruimte en haalt uit, maar dat is niet genoeg om Copa te bedreigen.
40' - Aan de overkant heeft Bizot het moeilijk om een knal van Hupperts veilig weg te werken. Lokeren krijgt een corner.
43' - Alweer Trossard die gevaarlijk is. De aanvaller pikt de bal knap mee met de borst en knalt in één tijd op het doel van Copa. De Ivoriaan is kansloos, maar het schot zoeft over de deklat.
45' - RUST - Het begin van de wedstrijd was veelbelovend, met veel kansen voor beide ploegen. Genk kon via Trossard de verdiend score openen, Lokeren had enkele goede kansen om gelijk te maken. Ook de thuisploeg was nog enkele keren dichtbij een doelpunt, maar uiteindelijk viel de wedstrijd stil en had Trossard nog de grootste mogelijkheid voor rust. Meer van dat in de tweede periode.
53' - Lokeren moet op zoek naar een goaltje. De bezoekers tonen hun goede wil, maar komen op de hardere speelhelft nog niet aan kansen toe.
59' - inout Vervanging LOKEREN - TICINOVIC Mario wordt vervangen door STRAETMAN Bob.
59' - Na een uithaal van Ndidi mag Straetman proberen het Genkse slot te forceren. Ticinovic kan een warme douche gaan opzoeken.
66' - goal Doelpunt LOKEREN - TERKI Medhi
66' - Daar is de aansluitingstreffer van Terki! De Sutter legt een voorzet van Galitsios terug op de middenvelder, die moederziel alleen kan binnentikken.
70' - inout Vervanging LOKEREN - HUPPERTS Guus wordt vervangen door MIRIC Marko.
70' - Lokeren ruikt bloed, Genk moet achteruit. Ondertussen gooit Kristinsson Miric in de strijd.
72' - Daar steekt Genk dan toch nog eens de neus aan het venster. Karelis trapt hoog over.
75' - goal Doelpunt LOKEREN - BOLBAT Serhiy
75' - Lokeren komt zowaar op voorsprong! Bolbat glipt door de Genkse verdediging en werkt keurig af. Op basis van de tweede helft niet onverdiend.
77' - Racing Genk zet alle zeilen bij. Terwijl Samatta aan de kant klaar staat om in te vallen, trapt Pozuelo over.
79' - Skulason gaat op wandel in een blauw bos. Een goeie run van de IJslander, maar uiteindelijk ligt er toch eentje op het pad die de bal kan ontfutselen.
80' - Ook Buffel laat dé kans op een doelpunt liggen.
80' - inout Vervanging GENK - BUFFEL Thomas wordt vervangen door SUSIC Tino-Sven.
80' - inout Vervanging GENK - HEYNEN Brian wordt vervangen door SAMATTA Ally Mbwana.
84' - Genk kiest nu resoluut voor de aanval, maar de laatste pass is nooit zuiver genoeg. Lokeren houdt voorlopig stand.
85' - inout Vervanging LOKEREN - DE SUTTER Tom wordt vervangen door NINAJ Branislav.
85' - Kristinsson gaat voor een extra verdediger. De Sutter maakt plaats voor Ninaj.
86' - Colley kan een hoekschop van Pozuelo binnen het kader krijgen. Copa klemt in twee keer.
90' - Invaller Susic kan enkel een wanhoopsschot opbrengen. De gele Lokerse muur staat stevig.
93' - Trossard wordt gemaaid door Overmeire, Van de Velde geeft balvoordeel.
94' - EINDE - Lokeren wint voor de vierde keer in vijf jaar op het veld van Genk. Trossard bracht de thuisploeg op voorsprong in een interessante eerste helft. Na de pauze was het voetbal heel wat minder, maar Lokeren nam wel het initiatief. Dat leverde op en via Terki en Bolbat stond de eindstand op het bord. Genk drong nog aan, maar tegen de Waaslandse muur was niets meer in te brengen. Drie welgekomen punten voor de Tricolores.