Tweede oefenwedstrijd in twee dagen. We zijn te gast bij derdenationaler KAC Betekom, op paper een iets moeilijker tegenstander dan gisteren. Hangt de wedstrijd tegen Aarschot nog in de benen? Eisen de extra-sportieve activiteiten van zaterdag en zondagmorgen hun tol? Of de wisselvallige weersomstandigheden misschien? Lees hier het live verslag.

Lokeren-Temse kiest onmiddellijk voor de aanval op het kunstofgrasveld van Betekom. Eerst redt de doelman nog op het verre schot van Van Laere, maar één minuut later is het toch raak. Van Vaerenbergh is goed gevolgd als de doelman het schot van Ben Omar niet onder controle krijgt, 0-1 na nauwelijks vier minuten. Betekom graaft zich niet volledig in, zo kan ook doelman Merckx kan eens in de aandacht zweven. Het zijn toch de tricolores die tekenen voor het meest aanvallende spel. We zijn halfweg de eerste helft, er is even tijd voor een drankpauze. Lokeren-Temse blijft het vaakst opduiken voor het doel van de tegenstander, al laat Van Vaerenbergh zich iets te vaak betrappen op buitenspel. Toch moet de thuisdoelman goed vijf minuten voor rust tot tweemaal toe zijn beste niveau tonen op pogingen van Ben Omar en Van Vaerenbergh. Djadi ziet zijn schot nog uiteenspatten op de vuisten van de doelman, maar we trekken met 0-1 naar de kleedkamer. Oververdiende voorsprong, die met wat meer efficiëntie zelfs hoger had moeten zijn.

De tweede helft begint met hetzelfde spelbeeld. Weer wordt er snel gescoord, deze keer is het een fraaie krul van Djadi die een vrije trap in het doel laat verdwijnen. Na het uur wordt er flink gewijzigd. Diallo krijgt de bal van een niet egoïstische Van Vaerenbergh, maar zijn schot kan de doelman niet verschalken. Tijd voor een drankpauze, we zijn driekwart wedstrijd. Een goed ingevallen Diallo met een individuele actie, Van Vaerenbergh kan de bal net niet meenemen. We hebben nog een kwartier voor de boeg, het niveau zakt wat in. Vijf minuten voor tijd kan Van Vaerenbergh de overwinning net niet nog een extra laagje glans geven: de doelman gaat gepast plat. Toch komt dat extra laagje glans er alsnog. Geen verrassing dat het Diallo is die daarvoor zorgt, hij kapt zich vrij en schiet de 0-3 binnen.. Zo hebben we met 0-3 even duidelijke als verdiende cijfers voor de wedstrijd tussen Betekom en KSC Lokeren-Temse. De barbecue achteraf zal deugd doen.