Kan KSC Lokeren-Temse revanche nemen voor de 0-2 nederlaag in het eigen Daknamstadion? Dat moet wel, willen we de leiderspositie in het klassement behouden. Gisteren won Zwevezele namelijk al met 0-2 op het veld van hekkensluiter Ronse. Helaas moesten we onze meerdere erkennen in KRC Gent, dat fluks en vinnig speelde en de wedstrijd verdiend won met 2-0.

De wedstrijd begint met een ultiem eerbetoon aan Roger Lambrecht. Zowel uit- als thuissupporters brengen middels een indrukwekkende minuut stilte hulde aan de deze week overleden voorzitter van Sporting Lokeren. De bezoekers spelen ook met een rouwband.

Maar dan is het tijd voor het voetbal zelf. Lokeren-Temse probeert onmiddellijk het heft in handen te nemen. Toch is de eerste grote kans voor de thuisploeg in de vijfde minuut: Addo ontsnapt, omspeelt Merckx, maar zijn schot wordt nog van de lijn gehaald. Dat was op het nippertje! Het eerste kwartier maakt duidelijk dat we met een te duchten tegenstrever te maken hebben, zij zijn de evenknie van Lokeren-Temse. De Kuyffer moet al snel van het veld met een schouderblessure, De Neve speelt nu centraal achterin, zijn plek op het middenveld is voor Toon Janssen. Snelle uitbraak van Gent, Triest alleen op doel af, Merckx bokst weg, 19de minuut. Voorlopig hebben we iets meer balbezit maar kansen die naam waardig, waren er nog niet. We zijn wel al over halfweg de eerste helft. De wedstrijd toont een grote intensiteit, of de acteurs dat de hele wedstrijd kunnen volhouden? De thuisploeg mag het overwicht claimen bij het ingaan van de laatste vijf minuten van de eerste periode. Addo mag nog eens op Merckx afgaan, die heeft weer een goede redding in huis, 42ste minuut, Merckx houdt ons alweer overeind. Dan eindelijk toch eens Lokeren-Temse: goede aanval met op het eind een schot van Boulaouali, net naast. Die houden de druk even aan , daar moeten we vertrouwen uit putten voor de tweede helft. Want de ruststand is 0-0 en daar mag vooral Lokeren-Temse tevreden mee zijn. De counters van de Ratjes doen ons pijn.

Geen wijzigingen aan het elftal bij de start van de tweede helft. De druk naar voor van Lokeren-Temse is nu duidelijker, maar achteraan zit het goed bij de thuisploeg. En ze blijven loeren op de counter. Zoals in minuut 52, de ingevallen Caryn stormt onbesuisd op de goed uitkomende Merckx af, maar die heeft de bal. Hij blesseert zich evenwel bij zijn tussenkomst en heeft zeker vijf minuten verzorging nodig. Uiteindelijk moet hij hevig bloedend uit de mond van het veld, een vervanging dringt zich op. Tibo Gabriël debuteert. Spelhervatting en onmiddellijk prijs voor Racing Gent: de aalvlugge Addo scoort de al bij al verdiende 1-0. We hebben nog een half uur om dit recht te zetten. Gemakkelijk wordt dat niet: de thuisploeg trekt zich terug en maakt vanzelfsprekend geen haast bij spelhervattingen. De bezoekers lijken ook de mentale kracht te ontberen om de zaak nog recht te trekken. Njengo is intussen Ramazani komen vervangen. Er ligt nog weinig lijn in het spel, het is vechten voor elke morzel grond. Nog een kwartier reguliere speeltijd, al zullen er flink wat extra minuten bijkomen. Lokeren-Temse trekt naar voor, maar sprankelend is het allemaal niet. Het zal op karakter moeten gebeuren. Niels Elewaut maakt zijn officiële debuut voor de bezoekers, kan hij zijn ex-ploeg nog een hak zetten? Hij heeft daar nog tien minuten de tijd voor. Vrije trap na fout op Elewaut, Schils vindt de doelman op zijn weg. Lokeren-Temse neemt achteraan nu risico’s met onder andere Seth De Witte mee vooraan, er resten maar drie officiële minuten meer. Triest trekt op avontuur, zijn schot gaat over. Hij blijft liggen met krampen, zo zitten de 90 minuten er op. Ver schot van Vermeiren, net naast. Ook een ver schot van Mestdagh gaat nog over. Maar de deur staat achteraan nu wel open, diep in blessuretijd wordt het nog 2-0, Caryn stift de bal over Gabriël. De nederlaag is een feit.

Het was vandaag dus niet het dagje van Lokeren-Temse. Het moet zich neerleggen bij de 2-0 nederlaag. Al kan het wel verzachtende omstandigheden pleiten met twee blessures. Maar het was vandaag minder, dat moeten we toegeven. Eerste nederlaag onder coach Spaenhoven. Volgende week hebben we iets recht te zetten op Harelbeke.

Scoreverloop: 1-0 (60′ Addo), 2-0 (90+5′, Caryn)

Opstelling KSC Lokeren-Temse: Merckx (60′ Gabriël)– Van Moerzeke, De Kuyffer (15′ Janssen), De Witte, Mestdagh – De Neve, Schils – Ramazani (65′ Njengo), Boulaouali – Symons (83′ Elewaut), Vermeiren

Bank: Gabriel, Njengo, Janssen, Elewaut

Opstelling KRC Gent: Londot, Nfodjo, Vercruysse, Vankerkhoven, Triest, Leemans, Hebbelinck, Erevbenagie, Addo, Pieters, Volckaert

Wedsstrijdverslag, reactie en foto’s: mis niks en ga naar onze sociale media!