De eerste oefenwedstrijd van het seizoen 2021-2022 brengt niet alleen twee streekploegen tegenover elkaar, beide ploegen kunnen hun ambities ook maar nauwelijks verbergen. Meteen een richtinggevende partij dus. Alle 400 beschikbare tickets vonden een afnemer. Voetbal, mét publiek: dat was al een hele tijd geleden.

Coach Chris Janssens bracht zoals hij eerder al had aangegeven, twee totaal verschillende elftallen aan de aftrap. Zo konden ook een paar heel erg jonge jongens rekenen op speelminuten.

Aalst toont zich de eerste minuten iets agressiever, maar het enig echt noemenswaardige feit in het eerste kwartier is het al vroeg uitvallen van Niels Elewaut, Preben de Man komt hem vervangen. In minuut 18 schuift Simon Vermeiren de bal voorlangs, nadat hij met een gelukje in balbezit komt. Dat had de 1-0 kunnen, zelfs moeten zijn. De tricolores hebben dan al het meeste balbezit, al volgen daar nauwelijks kansen uit. Het is integendeel Jelle Merckx die de bezoekende Mbaye met een goede redding het scoren belet op het half uur. Vijf minuten voor rust valt toch het doelpunt: Yassin Ben Omar rukt heel sterk op, de doelman lost het schot en de goed gevolgde Simon Vermeiren duwt de 1-0 tegen de touwen. Lokeren-Temse countert kort nadien heel scherp. De Man ziet Stephen Buyl vrij staan en die verdubbelt de voorsprong, 2-0. Meteen het einde van een eerste helft die bulkt van de inzet, maar weinig kansen bood. Het venijn zat hem dus echt wel in de staart. De voorsprong is verdiend.

KSC Lokeren-Temse begint met een totaal nieuw elftal aan de tweede helft (op De Man na), ook Aalst wijzigt op 7 plaatsen. Opschudding al in minuut 47, Aalst krijgt een -hele lichte…- penalty, Van den Eynde schiet hoog over. Bijna hadden we weer een wedstrijd. Lokeren-Temse controleert de wedstrijd, Aalst probeert wel, maar kan geen kansen afdwingen. In minuut 66 fluit scheidsrechter Frank Bruggeman echter opnieuw een (alweer gevleide) strafschop. Cobos Copado mist deze keer niet voor Aalst en dus wordt het 2-1. Het kan nog spannend worden in het laatste kwart. Aalst put moed uit de tegentreffer, Lokeren-Temse is wat van slag. Dat betaalt zich cash: Dekuyper schiet de bal van dichtbij voorbij de doelman, 2-2 met nog een kwartier voor de boeg. Van een ommekeer gesproken: nauwelijks een paar minuten later klimt Eendracht op voorsprong als een vrije trap benut wordt door Falko Geenens, 2-3! Een klap toch wel voor de “thuisploeg”, die bovendien met 10 verder moet omdat Laurens geblesseerd het veld moet verlaten. Het wordt bijna 2-4 als Mbaye een hoekschop op de paal kopt. Lokeren-Temse heeft moeite om een vuist te maken. Coach Janssens zet de laatste 10 minuten nog alles op alles en stuurt Gil Van Moerzeke van centraal achterin naar de spits. Het zet helaas geen zoden aan de dijk. Eendracht Aalst verrast Lokeren-Temse met een sterke tweede helft, het wint met 2-3.

Chris Janssens: “Dit is een oefenwedstrijd, dus heel veel belang heeft het resultaat niet. Ik zag heel veel goede dingen, vooral in de eerste helft. In de tweede helft ontbrak de cohesie en dat leidde tot de nederlaag. Maar zelfs in die tweede helft zag ik nog goede dingen. Hopelijk valt de blessure van Niels Elewaut mee. Hij verdraaide zijn knie en vertrok onmiddellijk naar het ziekenhuis voor verder onderzoek. Het belangrijkste in de voorbereiding is: iedereen kansen bieden. Dat deden we, dat doen we ook donderdag.”

Voor een impressie van deze wedstrijd: hou onze facebook in de gaten!

Ploegopstelling KSC Lokeren-Temse

Eerste helft: Merckx – Goossens, Schürmann, De Kuyffer, Maes – Van Laere, De Neve, Ben Omar – Buyl, Vermeiren, Elewaut (15’ De Man)

Tweede helft: Gabriël – Laurens, Van Moerzeke, Van de Weyer, De Cock – Barry, Telen, Djadi – Diallo, Van Vaerenbergh, De Man (65′ Verhulst)

Mestdagh (blessure) en Siali (revalidatie) kunnen niet worden ingezet.

Scoreverloop: 1-0 (Vermeiren, 40’), 2-0 (Buyl, 43’), 2-1 (Cobos Copado, 65′), 2-2 (Dekuyper, 73′), 2-3 (Geenens, 75′)