De zon schijnt nog volop over Daknam, de toeschouwers kunnen gratis hun ploeg komen aanmoedigen én de tegenstander is van een heel goed niveau. Alles is voorhanden om er een mooie voetbalavond van te maken. FC Dender is een ploeg uit eerste nationale die dit seizoen de stap wil forceren naar het profvoetbal. Wat kunnen de tricolores daar tegenover zetten? Je kan het hier LIVE volgen!

De wedstrijden volgen elkaar nu erg snel op. Als laatste oefengalop voor de bekerwedstrijd tegen Crossing Vissenaken wil de coach zijn manschappen nog een laatste keer kunnen inschatten. De wedstrijd begint met een flink uit de kluiten gewassen studieronde, we zijn al een kwartier onderweg als het eerste schot richting doel gaat, maar Janssen mikt hoog over. De ploegen houden elkaar goed in evenwicht en het spel gaat behoorlijk snel heen en weer, alleen in de zone van de waarheid raken, lukt geen van beiden. Het eerste echte doelgevaar komt er wanneer de lob van Laurens op het dak van het doel van Dender belandt. Puike omschakeling van de thuisploeg na een half uur. Na nog een aanval over verschillende stationnetjes wordt het doelpunt van Van Vaerenbergh terecht afgekeurd voor buitenspel. Lokeren-Temse dringt toch even aan. Vijf minuten voor de rust mag er toch gejuicht worden. De bal raakt na een hoekschop niet weg en Gianni De Neve kopt binnen, 1-0. Goed voor de wedstrijd en goed voor het vertrouwen van de thuisploeg. We hebben een aangename eerste helft gezien en de 1-0 ruststand is zeker te rechtvaardigen.

Dender wijzigt op 4 plaatsen, bij de thuisploeg komt Vermeiren de erg bedrijvige Ben Omar vervangen. Het eerste offensiefje is weer van Lokeren-Temse. Van Vaerenbergh kopt door to bij Vermeiren, die had meer kunnen doen met deze bal. Aan de overkant kijkt Merckx vooral passief toe, ook een bal in het zijnet kan hem niet bedreigen. Preben De Man mist aan de overkant de kans om de voorsprong te verdubbelen, zijn schot wordt tot twee keer toe afgeblokt. We zijn tien minuten ver in de tweede helft. Meer kansen voor beiden nu, Casagolda trapt een vrije trap op de paal. Dender dringt stilaan meer aan en halfweg de tweede helft komt het langszij. De bal van M’Barki gaat via het lichaam van kapitein Schürmann tegen de netten, 1-1. We gaan het laatste kwartier in met flink gewijzigde ploegen, maar het zijn de bezoekers uit Dender die nu toch het betere van het spel hebben. Van Laere kwam in als verdediger maar wisselt met De Man van positie. Dat levert dadelijk resultaat op. Een voorzet van De Man wordt krachtig binnengekopt door diezelfde Van Laere, 2-1 op een moment dat de match richting Dender leek te kantelen. Nog tien minuten op de klok. Dender wil nog een gelijkspel uit de brand slepen maar stuit op een onverzettelijke thuisploeg, luid aangemoedigd door de eigen aanhang. Toch zit het venijn hem in de staart. Net voor het ingaan van de blessuretijd verschalkt Casagolda doelman Merckx overhoeks, 2-2. Casagolda, de gevaarlijkste man bij Dender. Het wordt dus een 2-2 gelijkspel, maar één dat er komt na een heel degelijke prestatie tegen een toch hoog aangeschreven tegenstander. Dit kwiek en vastberaden Lokeren-Temse levert een erg gave prestatie af. Volgende zondag wacht het Vlaams-Brabantse Crossing Vissenaken in de Beker, Daknam is er klaar voor.

Voor interviews en een beeldverslag: check onze sociale media!

Ploegopstelling: Merckx; Laurens, De Kuyffer, Schürmann,issenaken in de Beker.b Van Moerzeke (62′ Van Laere); Janssen (74′ Siali), Djadi, De Neve (74′ Barry); De Man, Ben Omar (46′ Vermeiren), Van Vaerenbergh (71′ Telen)

Scoreverloop: 1-0 (39′ De Neve) 1-1 ( 67′ M’Barki), 2-1 (79′ Van Laere), 2-2 (89′ Casagolda)