Wie titelambities heeft, moet in huis ook van een sterke tegenstander als FC Gullegem kunnen winnen, zeker als men kan rekenen op de steun van een enthousiaste achterban. Lokeren-Temse bracht snel, snedig en goed voetbal in de eerste helft en beperkte zich tot het consolideren van de 2-1 voorsprong die al bij de rust bereikt was. Verdiende overwinning, in de stand bovenaan verandert er niks. Lokeren-Temse dus al zeker tot morgen aan de leiding, want dan moet Zwevezele thuis nog aan de bak tegen Oudenaarde.

Het is koud op Daknam, maar de vele supporters jagen bij de intrede van de spelers de temperatuur onmiddellijk de hoogte in. Lokeren-Temse begint in de traditionele kleuren aan de partij en speelt richting tribune vier, waar alle supporters door infrastructurele problemen in tribune drie samen zijn ondergebracht. Ramazani moet in laatste instantie Njengo komen vervangen die al licht twijfelachtig was en uitviel tijdens de opwarming. Symons heeft de eerste kans aan de voet in minuut drie, maar hij schiet onbesuisd over. De toon is meteen gezet, de thuisploeg trekt ten aanval. De bezoekers trekken een dubbele verdedigingslinie op, voorlopig blijft het zoeken naar dat ene gaatje. Het eerste kwartier staat er dus maar één ploeg op het veld. We gaan richting halfweg, behalve in minuut drie vallen er nog geen echte kansen te noteren. Aan de overkant komt Gullegem een eerste keer voor doelman Merckx, heel wat geharrewar, een frommelgoal is het resultaat. Van De Wiele brengt Gullegem voorwaar op voorsprong, 0-1. Dat dit tegen de gang van het spel in gaat, hoeft geen betoog. Achtervolgen dus. En met succes. Net op het half uur puike individuele actie Mestdagh op links, zijn voorzet wordt binnengekopt door Vermeiren. De bordjes hangen 1-1 gelijk. En of dat verdiend is. Maar er moet gewonnen worden. Symons met een schot van net buiten de 16, net naast. Nog 10 minuten tot de rust. Mooie collectieve aanval, subtiele pre-assist Ramazani tot bij Van Moerzeke, afgemeten voorzet van die laatste en Symons loopt de bal knap in één tijd binnen, 2-1. Ook bij de beloften van ex-Sporting Lokeren bracht dit trio menige tegenstander in de problemen. Vermeiren kan in de laatste minuut net niet binnenknikken. We keken naar een erg genietbare eerste helft met tal van goede combinaties. Even zag het er benard uit, maar Lokeren-Temse zet snel orde op zaken. De ruststand is na 45′ eenrichtingsvoetbal dus meer dan verdiend 2-1. De beste helft van dit seizoen, zoveel is zeker.

We beginnen met dezelfde acteurs aan de tweede helft en ook het spelbeeld blijft ongewijzigd. De thuisploeg blijft hoge druk zetten, Gullegem beperkt zich tot verdedigen en hoopt wellicht op die ene kans. Het eerste kwartier na de rust is duidelijk minder van kwaliteit. Lokeren-Temse behoudt de controle over de wedstrijd, maar mag zich niet in slaap laten wiegen. We blijven op onze honger zitten qua kansen, nog twintig minuten te spelen. Verre afzwaaiers van Boulaouali en Vermeiren komen zo in dit verslag. Het laatste kwartier is ingegaan, we houden nog rekening met die ene kans van de bezoekers. Een ver schot van kapitein Vansuypeene is een waarschuwing in minuut 82. Gullegem kruipt uit de egelstelling. De laatste minuten gaat het er nog bitsig aan toe, dat is niet nodig. Het publiek schreeuwt de thuisploeg doorheen de laatste minuten, de reguliere speeltijd zit er op. Lokeren-Temse haalt de buit binnen na een zeer goede eerste helft, maar een mindere, zij het volwassen uitgespeelde tweede periode.

Scoreverloop: 0-1 (Van De Wiele, 26′), 1-1 (Vermeiren, 30′), 2-1 (Symons, 36′)

Opstelling KSC Lokeren-Temse: Merckx – Van Moerzeke, De Kuyffer, De Witte, Mestdagh – De Neve, Schils – Boulaouali (90+3 Ben Omar), Ramazani (90+1′ Janssen) – Symons (86′ Djadi), Vermeiren

Bank: Gabriël, Janssen, Ben Omar, Djadi

Opstelling FC Gullegem: Vanderbeken, Damman, Defevere, Vansuypeene, Dekiere, Henneuse, Saidi, Van De Wiele, Braekeveld, Decoster, Doornaert