Voetbal op zondag, wij zijn het niet meer gewoon op Daknam. Maar omwille van de wedstrijd van de Rode Duivels op zaterdag, moesten alle amateurwedstrijden op zondag worden afgewerkt. Niet dat dit iets aan de inzet van deze match verandert: onze jongens hebben een duidelijke overwinning nodig tegen de voorlaatste in de stand. Helaas, die overwinning komt er niet, integendeel. We verliezen met 1-2 en lossen de rol in het klassement.

Lokeren-Temse speelt in dezelfde opstelling als vorige week toen in Ieper gewonnen werd van Westhoek met 0-1. De thuisploeg grijpt dadelijk het initiatief, maar puurt daar daar geen kansen uit. De eerste kans is zelfs voor de bezoekers. Mingiedi snijdt door de verdediging, maar zijn schot levert enkel een hoekschop op, we zijn tien minuten ver. Pas bij een hoekschop in minuut achttien is Lokeren-Temse gevaarlijk, de omhaal van Vermeiren gaat maar net over. Minuut 19 verenigt de supporters: Oudenaarde treurt om een speler die met het nummer “19” speelde, de thuisfans applaudisseren mee. We kamperen wel op de bezoekende helft, maar we wachten nog op de beslissende pass. We zijn nu halfweg de eerste helft, de druk wordt opgevoerd. De teen van Van Moerzeke is net te kort om de bal binnen te tikken. Op het half uur brengt de voorzet van Mestdagh de Oudenaardse verdediging stevig in verlegenheid, maar Vermeiren noch Van Moerzeke kunnen profiteren. Veertigste minuut, aanval over vele stationnetjes, maar weer niet die laatste beslissende voorzet. Bij de rust staan we voor op punten, maar helaas niet in doelpunten. Ruststand: 0-0.

Toon Janssen komt Ben Omar vervangen. Dadelijk een kansje, Barry geeft goed mee met Vermeiren, bal gaat in hoekschop. Lokeren-Temse monopoliseert de bal, maar wanneer kan het scoren? Weer een aanval, voorzet Mestdagh, Vermeiren ziet zijn bal op de paal spatten, minuut 55. De fans schreeuwen de ploeg naar voor. Op het uur dreigt Oudenaarde, Merckx redt sterk. Maar uit de daarop volgende hoekschop scoort Oudenaarde wel: 0-1 via Mingiedi, ex-Sporting Lokeren. Is de mentale weerbaarheid er om dit nog recht te trekken? Lokeren-Temse lijkt in ieder geval aangeslagen, Oudenaarde speelt nu met meer vertrouwen. We hebben nog een kwart wedstrijd voor de boeg. Oudenaarde komt twintig minuten voor tijd zelfs 0-2 voor na ongelukkig verdedigen, Verspeeten besluit koelbloedig in de hoek. Zelfs de trouwe fans kunnen dit maar moeilijk meer aanzien. Nog een kwartier om de vernedering weg te spelen. Er komt steriel overwicht, een kopbal van Van Vaerenbergh gaat net naast bijvoorbeeld. We slepen ons naar het einde, Oudenaarde heeft alles onder controle. Meer zelfs, het laat net voor affluiten de kans op 0-3 liggen. Lichtpuntje: Van Vaerenbergh kan de eerredder nog binnenkoppen in de allerlaatste minuut. Maar de nederlaag is een onafwendbaar feit. Verslagenheid alom.

Scoreverloop: 0-1 (60′ Mingiedi), 0-2 (70′ Verspeeten) 1-2 (90′ Van Vaerenbergh)

Opstelling KSC Lokeren-Temse: Merckx, Laurens, Schürmann, Deneve, Mestdagh, Barry (65′ Boulaouali), Van Laere (73′ Van Vaerenbergh), Ben Omar (46′ Janssen), De Man, Van Moerzeke, Vermeiren

Bank: Baert, Van Vaerenbergh, Boulaouali, Janssen,

Opstelling KSV Oudenaarde: Dutoit, Coopman, Lekhechine, Mulliez, Vercauteren, Martens, Verspeeten, Van Herreweghe, De Buysscher, Mingiedi, Essikal