We zitten in de laatste rechte lijn versus einde competitie. Puntenverlies tegen KVK Westhoek kunnen we ons niet permitteren. Dat komt er uiteindelijk ook niet, maar het is wel kantje boordje. Puur op karakter werd nog een 2-1 zege over de streep gehaald. Door het gelijke spel van Ninove tegen Zwevezele, springen we over de Ninovieters in het klassement.

Een ijzige wind teistert het Daknamstadion, maar het enthousiasme bij de spelers en de 1500 supporters om deze wedstrijd winnend af te sluiten, lijdt er niet onder. De thuisploeg claimt onmiddellijk het initiatief, het schot van Vermeiren wordt wel gemakkelijk gestopt door doelman Dannel. De eerste vijf minuten zijn voor Lokeren-Temse. Gevaarlijker is het evenwel aan de overkant, goede doorsteekpass op topscorer Dewilde, hij plaatst de bal net naast doel, minuut 8. Situatieschets na een kwartier wedstrijd: Lokeren-Temse is dominant en heeft veel balbezit, maar de bezoekers graven zich niet halsstarrig in en loeren op de counter. Merckx moet zich bijvoorbeeld reppen op een schot vanop de middellijn, hij tipt over. Het offensief van de thuisploeg gaat wat liggen, de bezoekers manifesteren zich steeds nadrukkelijker, voorlopig in ieder geval zonder direct gevaar. Halfweg eerste helft. Doelman Dannel heeft zijn kunnen nog niet echt moeten tonen. Alarmfase rood daarentegen voor het doel van Merckx: weer een scherpe counter, Prez plaatst de bal maar net voorlangs na 30 minuten. Na een hoekschop raakt de bal niet weg voor de Ieperse goal, geharrewar, maar niemand die de bal tegen de netten kan duwen, dit waren een paar kansen voor de thuisploeg in één fase. Even later is het dan toch raak. Aanval van Lokeren-Temse, niemand minder dan de debuterende Niels Elewaut schuift de bal in de rechterbenedenhoek, 1-0, een verdiende beloning voor vele maanden eenzaam revalideren. Diep in de blessuretijd scoort Westhoek op hoekschop de gelijkmaker, kapitein De Deygere brengt de bezoekers verdiend langszij. Er hoeft zelfs niet meer afgetrapt te worden. Een povere eerste helft, veel goede wil, maar teveel afval in het spel en te weinig kansen.

Het zal dus in de tweede helft moeten gebeuren, Lokeren-Temse begint er aan met dezelfde elf. De eerste kans is voor de thuisploeg. Kapitein Van Moerzeke zet zich sterk door en zet voor, maar Boulaouali noch Vermeiren zijn assertief genoeg. Maar er resten nog 40 minuten natuurlijk. De West-Vlamingen spelen aardig mee, we kijken nu naar een evenwichtige partij. De thuisploeg lijkt krampachtig te acteren, de bezoekers spelen vrank en vrij. Op het uur toch een mooie aanval, Ramazani gaat zelf zijn kans, een voorzet ware beter geweest. We gaan nog niet wanhopen, maar Westhoek doet het bijzonder aardig, het is gewoon de betere ploeg nu. Aan de supporters zal het niet liggen, die blijven furieus achter hun spelers ploeg staan, putten die daaruit de nodige daadkracht? Nog twintig minuten. Reuzenkans voor Westhoek, Prez mist van dichtbij, een thuisvoet zat er blijkbaar nog tussen. Njengo komt Elewaut vervangen, die was wat weggedeemsterd, niet onbegrijpelijk natuurlijk in zijn eerste wedstrijd. Nog een kwartier op de klok. Vluchtschot van Robaeys, net naast. Nog eens een fraaie aanval van de thuisploeg, de kopbal van Boulaouali is helaas te zwak. Dat geldt ook voor het schot van Vermeiren op voorzet van Van Moerzeke die van positie heeft gewisseld met Ramazani. Nog goed tien minuten. De coach grijpt in, ook Ekangamene en Djadi maken hun opwachting voor Mestdagh en Boulaouali. Van Moerzeke mag doorgaan randje buitenspel, heel goede doelman was daar nodig. Het kan dus nog, maar de klok tikt ongenadig: nog vijf minuten. De stress werkt verlammend, de reguliere speeltijd zit er op. En dan, niet voor te stellen. Diep in de toegevoegde tijd scoort een nooit opgevende Gil Van Moerzeke de 2-1. We kruipen door het oog van de naald. Het venijn zat hem twee keer in de staart. We winnen gevleid met 2-1. Onvoorstelbaar! Het was niet goed vandaag, maar de drie punten blijven in Daknam en dat is wat telt.

Scoreverloop: 1-0 (Niels Elewaut, 34′), 1-1 (De Deygere, 45+2′), 2-1 (Van Moerzeke 90+3′)

Opstelling KSC Lokeren-Temse: Merckx, Van Moerzeke, De Kuyffer, De Witte, Mestdagh (82′ Ekangamene), Schils, De Neve, Ramazani, Boulaouali (82′ Djadi), Elewaut (73′ Njengo), Vermeiren

Bank: Gabriel, Njengo, Djadi, Ekangamene

Opstelling: Dannel, De Deygere, Mahieu, Robaeys, Himpe, Degels, Dewilde, Prez, Coppin, Gantois, Simoens