De inhaalwedstrijd tegen KVV Zelzate is voor onze ploeg de derde wedstrijd op acht dagen, erg zwaar voor spelers met een amateurstatuut. Onze tegenstander is een bevriende club uit de buurt, maar vanavond gaat het hard tegen onzacht met de vijfde stek in het klassement als inzet. Coach Urbain Spaenhoven kan voor eigen publiek debuteren met een zege na een moeilijke eerste helft, maar een betere tweede. De 2-1 eindstand mag verdiend worden genoemd.

Lokeren-Temse start met Diamant Ramazani als rechtsachter, het jeugdproduct van Sporting Lokeren moet de geschorste Gil Van Moerzeke vervangen. De supporters (?) van Zelzate (Gent?) zorgen voor het eerste “spektakel”, het vuurwerk ontneemt de hoofdtribune gedurende de eerste vijf minuten het zicht. Na tien minuten is er ook iets te beleven op het veld, een goede aanval van de thuisploeg eindigt met een schot van Ben Omar: dat moest tussen de palen. Lokeren-Temse botst op het lage blok van Zelzate en komt voorlopig niet verder dan het meeste balbezit. We zijn halfweg de eerste helft, de toeschouwers hebben nog niet veel hartverwarmends gezien. Rond het half uur komt Zelzate even uit hun egelstelling, maar Merckx bedreigen is er niet bij. We kijken nu naar een evenwichtige maar niet hoogstaande partij. En net dan gebeurt het. Bij het eerste echte gevaar voor het doel van Merckx weet Antwi Manu de bal tegen de touwen te werken. Het staat 0-1, tegen de gang van het spel in. Naast het terrein is er op dat moment meer commotie, de meegereisde fans van Zelzate (?) zetten de boel op stelten, de opgetrommelde politie moet tussenbeide komen. De eerste helft eindigt zo in de grootste verwarring, maar wel met een 0-1 op het bord.

Het vak “uitsupporters” is ondertussen leeg, weer tijd voor voetbal. Lokeren-Temse weet in ieder geval wat er te doen staat. Een eerste aanval van de thuisploeg over heel wat stationnetjes eindigt met een schot van Vermeiren, de beenveeg van de doelman brengt redding, 50ste minuut. Hoekschoppen bij de vleet, maar wordt er ook een benut? Voorlopig niet, we zijn een uur onderweg. Lokeren-Temse probeert de bakens te verzetten, een schot van een goede De Neve wordt in hoekschop geduwd. Nog een kwart wedstrijd te gaan. Het spelpeil blijft laag, Zelzate focust steeds meer op verdedigen. Dat breekt hen zuur op, want het fysiek sterkere Lokeren-Temse gaat nu voluit voor de gelijkmaker. En die komt er ook. In minuut 75 hangen de bordjes weer gelijk als een vrije trap door De Neve na wat geharrewar wordt binnengetrapt. Een minuut later is Lokeren-Temse al opnieuw gevaarlijk, de ingevallen Djadi schiet van dichtbij hoog over. De thuisploeg heeft moed gevat en kampeert nu op de helft van Zelzate. Er blijven nog tien minuten te spelen, er staat maar één ploeg meer op het veld. Op 5 minuten van het einde valt de beslissing na alweer een mooie aanval. Simon Vermeiren brengt de thuisploeg met een overhoeks schot op voorsprong. De 2-1 staat op het bord en daar blijft het ook bij. Al heeft Van Vaerenbergh nog de 3-1 aan de voet in blessuretijd, maar hij besluit in het zijnet. Hoe dan ook, de thuissupporters aan het feest, het was al ook ruim twee maand geleden dat er in eigen stadion nog eens werd gewonnen. Het heeft bloed, zweet en tranen gekost, maar de overwinning is een feit. Na een goede tweede helft staat een verdiende 2-1 zege op het bord. Dat moet vertrouwen geven voor de topper van zaterdag tegen Ninove.

Voor wedstrijdbeelden en reacties verwijzen we graag naar onze sociale media op donderdag.

Scoreverloop: 0-1 (Antwi Manu, 40′), 1-1 (De Neve, 75′), 2-1 (Vermeiren, 84′)

Opstelling Lokeren-Temse: Merckx – Ramazani (63′ Laurens), Schürmann, De Kuyffer, Mestdagh – Telen, De Neve – Ben Omar (46′ Van Vaerenbergh), Van Laere (73′ Djadi) – Boulaouali, Vermeiren

bank: Baert, Van Vaerenbergh, Djadi, Laurens

Opstelling Zelzate: Trouvé, Cools-Ceuppens, Grootaert, Lanckman, Notteboom, Van Buyten, Van Cauwenberg, Vandenhende, Van Wesmael, Broeckaert, Antwi Manu