De thuisploeg moet zich heruitvinden. Na een schitterende 12 op 12 na vier wedstrijden, pakte het nadien maar 4 op 12 in de volgende vier, waarbij dan nog drie punten –terecht- gesprokkeld werden voor de groene tafel. Mag de trouwe thuisaanhang vanavond eindelijk nog eens aan het feest? De wedstrijd eindigt onbeslist. Beide ploegen zijn wellicht relatief tevreden, Brakel vooral met het resultaat, Lokeren-Temse eerder met de getoonde mentale veerkracht.

Het zit de tricolores niet mee. Naast de langdurige onbeschikbaarheid van Niels Elewaut kan het vanavond ook geen beroep doen op de laatste twee nieuwkomers: Ramazani en Schilts hebben beiden een spierletsel. De wedstrijd begint met al na 20 seconden een reuzekans voor de bezoekers, de bal spat op de paal. Het gaat behoorslijk snel heen en weer in de aanvangsfase, beide ploegen kiezen resoluut voor de aanval, dat is goed nieuws voor de weer enthousiaste fans. Het is Brakel dat het eerste kwartier kampeert op de helft van de tegenstander, misschien opent dat mogelijkheden in de omschakeling? Halfweg de eerste helft lijken beide ploegen wat naar hun tweede adem te moeten zoeken, het tempo zakt wat en er zijn geen kansen. Na 27 minuten een vrije schietkans voor Brakel, maar D’Hondt schiet onbeheerst naast. Lokeren-Temse is voorlopig zeker niet de beste ploeg. Een foutje van Barry geeft vrije baan aan Nelis, maar die schiet te snel en haalt er zo enkel een hoekschop uit. We zijn 37 minuten ver. Lokeren-Temse toont veel goede wil en vecht voor elke bal, maar aanvallend is het gewoon te weinig. De doelman van Brakel heeft zijn kunnen nog niet moeten tonen. We bereiken de rust met een 0-0 op het bord en daar mag de thuisploeg niet ontevreden mee zijn.

Beide ploegen beginnen ongewijzigd aan de tweede helft. Ook het spelbeeld lijkt ongewijzigd, Brakel controleert de partij en is het meest dreigend. Met het uur in zicht ontwikkelt Lokeren-Temse toch een licht offensief, maar kansen blijven voorlopig uit. Een voorzet van Vermeiren bereikt Van Moerzeke net niet, doelman Otte glijdt er gepast tussen. Ondertussen beginnen we aan het laatste kwart met opnieuw een echte kans voor de thuisploeg. Vermeiren kopt een ideale voorzet van Van Moerzeke toch nog naast. 70ste minuut, een voorzet van Van Moerzeke leidt bijna een owngoal in. Kwartier voor tijd, ver schot van Laurens, goede redding bezoekende doelman. Lokeren-Temse dringt nu eindelijk aan, maar doet dat wel stevig. Brakel moet achteruit en lijkt zich al te verzoenen met een gelijkspel. Van Moerzeke vanuit een scherpe hoek, doelman redt, minuut 83. De laatste minuten krijgen we het gevecht van de stervende zwanen. Lokeren-Temse toont zich fysiek sterker, voor Brakel is het nu pompen of verzuipen. Maar de klok tikt ongenadig verder. De wedstrijd eindigt op 0-0, een juist resultaat vermits Brakel de eerste helft opeiste en Lokeren-Temse de tweede. We nemen vooral de mentale weerbaarheid mee naar de volgende wedstrijden.

Scoreverloop: –

Opstelling Lokeren-Temse: Merckx, Laurens, Schürmann, Deneve, Mestdagh, Telen (60′ Van Laere), Barry, Janssen (82′ De Man), Van Moerzeke, Boulaouali (66′ Ben Omar), Vermeiren

Bank: Baert, De Man, Ben Omar, Van Laere

Opstelling Olsa Brakel: Otte, Ndefe, Nelis, Thissen, Van Eerstvelde, Buysens, Bogaert, Shala, Lambrecht, Cordie, D’Hondt