Voor het eerst dit seizoen kunnen onze spelers de sfeer opsnuiven van Daknam, voor het eerst sinds lang kunnen de fans in eigen huis hun team aanmoedigen. Op Niels Elewaut na is iedereen fit. SK Lochristi is een derdenationaler waar nogal wat oud-bekenden aan de slag zijn.

Het stadion baadt in een laat zomerzonnetje, de grasmat ziet er goed uit en de fans zijn op post: we zijn klaar voor de eerste match in eigen stadion. Lokeren pakt uit met een rustig overwicht in de eerste tien minuten, zodat het schrikken is als Lochristi plots de eerste grote kans krijgt, maar Merckx kijkt de bal voorlangs. In diezelfde tiende minuut moet Merckx in de voeten van Zwart om de bezoekende voorsprong te voorkomen. Twee waarschuwingen voor de thuisploeg binnen de minuut. Het antwoord van Lokeren-Temse: Boulaouali met voorzet voor Vermeiren, die besluit net naast. Een kwartier ver, diezelfde Zwart duikt op voor doel, Merckx kan er onvoldoende bij en de bal verdwijnt toch in doel, 0-1. Lochristi doet het eerste half uur zeker niet onder voor de tricolores, integendeel. Op het half uur is een goede Merckx nodig om de 0-2 van oude bekende Tjorven Melens te verhinderen. Na 35′ raakt Merckx even geblesseerd als hij een bal van Olivier Speltdooren, ook al ex-Lokeren, moet overtikken. Lokeren-Temse zet daar te weinig tegenover, al kopt Vermeiren een voorzet van Mestdagh wel net naast in minuut 38. Het is het begin van een klein thuisoffensiefje, een vrije trap van De Man is nauwelijks gevaarlijk. De 0-1 ruststand is dan ook uiterst verdiend te noemen.

Zeven nieuwe spelers beginnen aan de tweede helft. Ze trekken onmiddellijk ten aanval, gesteund door enthousiast zingende fans. Alleen zorgt dat enkel voor wat halve kansen. Toch zijn het weer de bezoekers die voor het eerste echte gevaar zorgen. Een misverstand in de defensie zet Zwart alleen voor Gabriël, maar die redt uitstekend. We zijn een kwartier onderweg in de tweede helft. Hoog tijd voor een thuisoffensief dus. Een slechte terugspeelbal van Lochristi zet Van Vaerenbergh in de 70ste minuut op weg naar doel, maar hij raakt niet voorbij de ver uitgekomen doelman. Lochristi raakt stilaan in ademnood. Een aandringende thuisploeg maakt gelijk: De Neve loopt de bal in doel na een collectieve aanval. Lokeren-Temse zet nog alles op alles, maar Lochristi vecht voor elke morzel grond en houdt stand. Eindstand: 1-1.

Het was een moeilijke avond voor Lokeren-Temse dat niet de speelsheid en de creativiteit liet zien die er wel waren de voorbije wedstrijden. Volgende afspraak zaterdag 28 juli, 19 uur. Londerzeel, titelkandidaat in tweede nationale B, is dan de tegenstander.

Voor impressies van de wedstrijd tegen Lochristi verwijzen we graag naar onze social media.