Als slot van een geslaagde fandag krijgen we de wedstrijd tussen twee ploegen uit tweede nationale die met steile ambities beginnen aan het seizoen 2021-2022. Goed gevulde tribunes kijken reikhalzend uit naar een goede prestaties van de tricolores.

De bezoekers uit Londerzeel starten het best. Al vroeg in de wedstrijd heeft doelman Merckx het knap lastig met een gevaarlijk botsende bal. Het antwoord van Lokeren-Temse komt snel, na en hoekschop krijgt de bezoekende defensie de bal niet weg, er is een goede doelman nodig om het schot van Van Moerzeke af te blokken. De niet aflatende gezangen op de tribunes jagen de tricolores naar voor. Eerst Vermeiren, dan Van Vaerenbergh komen maar net tekort om de bal binnen te duwen. We zijn een kwartier ver, het spel gaat lekker over en weer. Lekker, dat kan je van het weer ondertussen niet zeggen: de regen valt met bakken neer halfweg de eerste helft. Lokeren-Temse claimt nu het meeste balbezit, al levert dat weinig uitgespeelde kansen op. Goed samenspel Vermeiren – Van Vaerenbergh, die laatste besluit in het zijnet, nog 15 minuten te gaan tot de rust. In dat derde kwartier is de thuisploeg wel iets beter, maar kansen komen er niet. De 0-0 ruststand is dan ook billijk te noemen. De fans hopen op een toch iets spektakelrijker tweede helft.

De tijd van massaal wisselen is voorbij, er is maar één vervanging: Djadi vervangt Van Vaerenbergh bij de start van de tweede helft. Nu de thuisploeg naar de eigen achterban speelt, toont het meer aanvallend initiatief, al vertaalt zich dat niet onmiddellijk in uitgespeelde kansen. We zijn al een uur ver als Djadi zich goed vrij draait en op doel schiet, net over. Londerzeel reageert met een fraai afstandsschot. Bram Van Laere met sterke individuele actie, het levert enkel een hoekschop op. De druk op de bezoekers neemt toch toe en dat in alweer helse weersomstandigheden. Nog 20 minuten, oorlog voor het Londerzeelse doel, maar de beslissende voorzet blijft uit. Er wordt bij wijlen erg viriel gespeeld en vooral de thuisploeg vindt zich onvoldoende beschermd door de ref. Londerzeel beperkt zich nu vooral tot stug verdedigen, maar loert natuurlijk op de counter. Achteraan klopt alles wel goed bij de thuisploeg. Vijf minuten voor tijd kopt Van Moerzeke nog eens over, maar dat is het dan ook, de wedstrijd eindigt op een wat zoutloze 0-0.

Heel veel goede wil bij Lokeren-Temse, maar soms wat overhaasting en verkeerde beslissingen op de beslissende momenten. De tegenstander stond ook erg goed gepositioneerd. Woensdag al krijgen de spelers de kans om meer efficiëntie aan de dag te leggen, dan is er de wedstrijd tegen eerstenationaler FC Dender. Die wedstrijd is gratis voor alle abonnees!

Voor interviews en beelden van de partij tegen Londerzeel: hou onze sociale media in de gaten!