Voor de topwedstrijd van de 22ste speeldag zit je natuurlijk het best in het Daknamstadion zelf. Maar als je dat niet lukt, kan je hier terecht voor een verslag. Lokeren-Temse beleeft een zure avond. Het verliest van een goed en efficiƫnt Sparta Petegem met 0-2 en zo glipt ook de leidersplaats ons uit handen.

Lokeren-Temse kan vanavond niet rekenen op De Neve, Elewaut, Ramazani en Boulaouali, ze moeten door griep verstek geven. Een aderlating, maar de brede kern moet dit in principe aankunnen. De fans zijn weer in grote getale aanwezig (2400!) en halen vocaal uit. De eerste minuten laten een open wedstrijd vermoeden. Het spel gaat snel heen en weer, kansen zijn er nog niet. Eerste gevaar komt van de thuisploeg. Vrije trap van Janssen, Symons kan niet binnenknikken. Ook nadien blijft men in de buurt van de Petegemse goal, met een paar hoekschoppen tot gevolg, we zijn een kwartier onderweg. Petegem heeft het moeilijk, al twee spelers staan geel geboekt, onder andere kapitein Joye. Maar hij zet wel doelman Merckx een eerste keer aan het werk: hard schot, wegboksen van de doelman. We zijn halfweg de eerste helft. Alle hens aan dek bij de bezoekers als Lokeren-Temse goed combineert in het hart van de verdediging, alleen de afwerking is er niet. Op weg naar het half uur. Als dit een boksmatch was, stonden we ruim voor op punten. Hoekschop van een goede Schils, Van Moerzeke kopt maar net naast. Petegem probeert het evenwicht te herstellen, een goede Berwouts wordt gestopt door een beenveeg van Merckx. Ook de daarop volgende hoekschop is -alweer- niet zonder gevaar. Petegem komt minder vaak voor doel, maar is dan wel gevaarlijker. Nog tien minuten in de eerste periode. Lokeren-Temse het meest kwaliteit, alleen de kers op de taart ontbreekt. Net voor rusten Vermeiren met een halve omhaal op vrije trap van Schils. Het venijn zit hem in de staart: op een tegenaanval haalt Berwouts verschroeiend uit en scoort de 0-1. Een beauty, maar wel onverdiend. Het is meteen de ruststand. Lokeren-Temse is duidelijk de betere ploeg, maar zal toch aan de bak moeten in de tweede helft.

We beginnen met dezelfde 22 acteurs aan de tweede helft. Petegem bewijst waarom het meedingt voor de titel en graaft zich niet in, ondanks de voorsprong. Maar toch komt de thuisploeg. Twee goede tussenkomsten van hun doelman binnen de minuut: een zweefsprong bij een kopbal van Van Moerzeke en een uitstekende reflex op een schot van Njengo. Lokeren-Temse berust duidelijk niet. Het stoot evenwel op een erg efficiĆ«nt Petegem. Minuut 56, weer zo een tegenstoot van de bezoekers, voorzet van een duivelse Berwouts, Ameys wordt vergeten en hij kopt binnen, 0-2. Ekangamene moet bij zijn eerste basisplaats geblesseerd het veld verlaten, Djadi komt hem vervangen. Lokeren-Temse heeft nog ruim een half uur om deze erg scheve situatie recht te zetten, makkelijk wordt dat niet tegen een uitgekookt en goed combinerend Petegem. Aan de steun van het thuispubliek zal het alvast niet liggen. Vermeiren kopt net naast de kruising, 65ste minuut. Wordt het een avond van net niet? Janssen met een ver schot, over. Njengo met een afzwaaier, de doelman zweeft de bal uit het doel. We zijn halfweg de tweede helft. Lokeren heeft haast, wat natuurlijk ook risico’s inhoudt. Wat wel zeker is: de muur die Petegem nu optrekt, is van staal en beton, geen doorkomen aan. En hun counters blijven levensgevaarlijk. Nog een kwartier. Joye vertrekt op eigen helft en kan “rustig” oprukken, zijn schot moet worden overgetikt. Petegem vertraagt nu het spel zoveel als mogelijk, ze moeten nog tien minuten standhouden. Dat lijkt te gaan lukken, de tank bij de thuisploeg is leeg. Het schot van Djadi uit de tweede lijn levert nog een hoekschop op, maar daaruit komt telkens te weinig gevaar. We zijn al in de laatste vijf minuten. Nog een wild schot van Barry, maar meer komt er niet meer.

Lokeren-Temse incasseert een zure nederlaag. Het liet na te scoren in de eerste helft en moest toen een doelpunt incasseren. In de tweede helft was er nog veel goede wil bij de tricolores, maar daarmee redden ze het niet. Petegem is een sterke, mature ploeg. Een taaie brok ook, het neemt de drie punten mee naar huis.

Scoreverloop: 0-1 (Berwouts, 44′), 0-2 ( Ameys 56′)

Opstelling KSC Lokeren-Temse: Merckx, Van Moerzeke, De Kuyffer, De Witte, Mestdagh, Ekangamene (60′ Djadi), Schils, Janssen (Barry, 85′), Njengo, Symons, Vermeiren

Bank: Gabriƫl, Bello Rivero, Barry, Djadi

Opstelling Sparta Petegem: Vandenbossche, Berwouts, Van Den Heede, De Wulf, Ameys, R. Vanborm, Joye, Van Steenkiste, Blancke, A. Vanborm, Maes