Tweede oefenwedstrijd voor de tricolores, op en tegen VW Hamme. Zo’n 500 supporters zijn opgedaagd om de wedstrijd tegen de ploeg uit derde amateur live bij te wonen.

Lokeren-Temse komt een eerste keer in het stuk voor na 6 minuten. Buyl ziet Goossens vrij staan op de rechterflank, die zet voor, maar Vermeiren komt net niet aan koppen toe. De “thuisploeg” neemt het spel in handen. Een vrije trap van Goossens wordt net naast gekopt door Van Moerzeke na 10 minuten. Even later wordt ook de voorzet van de Man door Barry over gekopt. De druk van Lokeren-Temse wordt steeds nadrukkelijker. Op het half uur moet Van Laere geblesseerd van het veld, zo krijgt de nieuwste aanwinst Toon Janssen iets vroeger dan verwacht zijn debuut. Met een schot van ver laat de nieuwkomer zich meteen opmerken. Lokeren-Temse heeft zeker het betere van het spel, maar heel veel kansen komen er niet. De Hamse doelman pakt een schot van Barry in minuut 40. De laatste vijf minuten voor rusten duwt Lokeren-Temse nog even door, maar scoren lukt niet en zo gaan we rusten met een enigszins teleurstellende 0-0. De betere ploeg zijn is één zaak, scoren is een andere.

Beide ploegen vervangen duchtig tijdens de rust, maar aan het spelbeeld wijzigt er niets: Lokeren-Temse blijft de dominante ploeg. Minuut 52: goed samenspel Janssen en Ben Omar zet Van Moerzeke alleen voor de doelman, maar die reageert attent. Halfweg tweede helft loopt de Hamse doelman met de bal in de handen buiten het strafschopgebied. Hij herstelt zijn fout door de vrije trap van De Man uit het doel te duwen. Maar uiteindelijk loont het overwicht wel. Dennis Van Vaerenbergh schermt de bal goed af en weet binnen te duwen in de linkerbenedenhoek, verdiend 1-0 voor. Diezelfde Van Vaerenbergh komt twee minuten later maar net te kort om de 2-0 binnen te tikken die een bedrijvige Diallo hem aanbiedt. Het doelpunt werkt bevrijdend en Hamme kampeert nu voor eigen doel. Deneve trapt een vrije trap net naast met nog een kwartier te gaan. Maar hij komt toch tot scoren in de 83ste minuut. Eerst spat de kopbal van Van Vaerenbergh nog op de paal, maar Deneve reageert gepast en kopt de 2-0 tegen de touwen. Toon Janssen benut de hoekschop van Diallo om de 3-0 keihard binnen te trappen. Van Vaerenbergh heeft dan de 4-0 maar voor het binnentikken, maar hij schuift de bal onbegrijpelijk nog voorlangs. Zo wordt 3-0 de eindstand na een betere tweede helft waarin Lokeren-Temse zich agressiever en efficiënter presenteerde.

De spelers krijgen nu twee weken pauze waarin ze zich wel individueel fit houden. Op 14 juli begint de specifieke trainingsopbouw richting start van de competitie.

Chris Janssens: “Wedstrijden als deze van vanavond, daarin heb je eigenlijk niks te winnen. We waren al beter in de eerste helft, maar hadden wat pech met de afwerking. Toch hadden we dan al 2 of 3-0 kunnen voor staan. In de tweede helft lukte scoren dan wel. Niet vergeten: we scoren wel vijf keer in twee wedstrijden, niet slecht toch. Ik kijk positief naar de toekomst: we hebben nog maar 9 keer getraind en niet eens specifiek getraind, dus we kunnen nog een stuk beter. Nu even de batterijen opladen, over 14 dagen gaan we er vol tegenaan.”

Ploegopstelling KSC Lokeren-Temse: Merckx; Goossens (46′ Deneve), Schürmann (46′ De Kuyffer), Van Moerzeke, De Man; Telen, Van Laere (30′ Janssen), Barry (85′ De Cock); Ben Omar (55′ Diallo), Buyl (46′ Djadi), Vermeiren (46′ Van Vaerenbergh)

Scoreverloop: 1-0 (69′, Van Vaerenbergh), 2-0 (83′ Deneve), 3-0 (87′ Janssen)