Het belang van deze wedstrijd kan moeilijk worden overschat. De inzet, een plaats in de vijfde ronde van de Croky Cup én een confrontatie met een club uit 1A, spreekt voor zich. Daarenboven is het een ideale waardemeter in het licht van de competitie die nu toch met rasse schreden nadert: beide ploegen eisen daarin een hoofdrol op. Maar niemand die er rekening mee gehouden heeft dat het weer de absolute hoofdrol zou wegkapen: de wedstrijd moest worden gestaakt met nog 38 minuten op de klok.

Het zijn vooral de fans van de bezoekers die al van voor de wedstrijd voor sfeer zorgen, ze overtroeven alvast vocaal de aanhangers van het team van Koen Persoons. De eerste tien minuten verlopen gelijk opgaand. Tot Barry een bal onderschept, oprukt en Ben Omar op weg naar doel zet. Diens schot wordt afgeweerd, maar Vermeiren is goed gevolgd en duwt de 0-1 eenvoudig binnen. Een goede start voor Lokeren-Temse. Dat rechtvaardigt in de daarop volgende minuten de voorsprong door te blijven aanvallen en enkele kleine kansjes bij elkaar te voetballen. Halfweg krijgt Lokeren-Temse een verdiende strafschop, Vermeiren toont zich trefzeker: hij scoort zijn tweede van de avond, 0-2. Het duurt tot minuut 28 tot Ninove eens voor het doel van Merckx opduikt, maar het schot van De Wannemaeker gaat behoorlijk ver naast. Het lijkt een begin te zijn van een klein thuisoffensief, defensief klopt het bij Lokeren-Temse evenwel uitstekend. Jelle Merckx wordt nu wel aan het werk gezet, maar hij doet dat voortreffelijk. Dan gaat de laatste minuut in. Het meest slechte scenario voltrekt zich: Romero blaast met een rake kopstoot de wedstrijd nieuw leven in, het wordt 1-2. Lokeren-Temse was sterk in het eerste half uur, maar ziet dan Ninove terugkomen in het laatste kwartier. De 1-2 voorsprong is wel verdiend.

De tweede helft start terwijl de regen met bakken uit de lucht valt, coach Janssens behoudt het vertrouwen in zijn starterself. Ninove gaat op zoek naar de gelijkmaker, maar Van Den Noortgaete is de eerste doelman die in actie moet komen: hij ranselt een schot van Ben Omar uit doel in minuut 50. De weersomstandigheden maken verder spelen onmogelijk en de ref stuurt iedereen voor even naar de kleedkamer, de bliksem maakt het te gevaarlijk. Er blijven nog 38 minuten te spelen. Na een kwartier controleert de scheidsrechter het veld een eerste keer, spelen is niet mogelijk. Na een tweede controle nog eens een kwartier later moet hij vaststellen dat het kunstgras los is gekomen van de onderlaag, zodat er gevaarlijke bulten zijn ontstaan. Om tien over negen wordt de wedstrijd definitief gestaakt. Een spijtige maar begrijpelijke beslissing. De scheidsrechter maakt het dossier nu over aan de Voetbalbond. Die zal een definitieve beslissing treffen over wat er met deze wedstrijd moet gebeuren.

KSC Lokeren-Temse: Merckx; De Man, De Neve, Schürmann, Van Moerzeke, Janssen, Barry, Djadi, Boulaouali, Ben Omar, Vermeiren

KVK Ninove: Van Den Noortgaete, De Wannemaeker, De Bauw, Hertveldt, Deryck, Persoons, Romero, Grancea, Bourguignon, Mariën, Bael

Scoreverloop: 0-1 (10′, Vermeiren), 0-2 (21′, Vermeiren, pen.), 1-2 (45′, Romero)