Kan Lokeren-Temse zich bovenin de rangschikking handhaven? Het antwoord is een volmondig ja, na de 0-1 overwinning op het veld van het Ieperse KVK Westhoek. De overwinning is verdiend, maar kwam er niet zonder slag of stoot.

Zo’n 300 supporters hebben de verre verplaatsing van Lokeren naar Ieper gemaakt. Ze kunnen enkel vaststellen dat het stadion van KVK Westhoek op een versterkte burcht lijkt, het voelt aan alsof Ieper een derde wereldoorlog verwacht. We zien onmiddellijk twee erg gemotiveerde teams, met een licht overwicht voor de bezoekers. Ze botsen op een sterk georganiseerd spelend Westhoek, zodat vooral middenveldspel ons deel is. We zijn al 17 minuten ver als Van Moerzeke een hoekschop over doel kopt. We moeten wachten tot precies halfweg de eerste helft vooraleer we de eerste kans kunnen noteren. Een mooi uitgespeelde aanval brengt de bal tot bij Ben Omar, de doelman devieert diens schot nog net in hoekschop. Lokeren-Temse verdient stilaan een voorsprong op basis van veldoverwicht. De 0-1 komt er ook daadwerkelijk. Een voorzet van De Man wordt doorgekopt door Vermeiren en dan in doel gekopt door Van Moerzeke. Verdiend toch wel. De vaart zit nu goed in de match, Westhoek lobt één minuut na de openingstreffer maar net naast, daar komen we erg goed weg. Op de tegenaanval komt Ben Omar eigenlijk alleen voor doel, maar hij besluit veel te zwak op de doelman. Twee doelrijpe kansen dus, aan elke kant één, leveren niks op. Het spel gaat nu iets meer over en weer, maar Lokeren-Temse blijft toch meer aanvallende impulsen tonen. Gescoord wordt er evenwel niet meer. Lokeren-Temse trekt met een verdiende 0-1 richting kleedkamer.

We beginnen met dezelfde 11 aan de tweede helft. Het is meteen duidelijk dat Westhoek op zoek wil naar de gelijkmaker. We krijgen nu een erg open wedstrijd, lijkt het wel. De eerste kans is voor Lokeren-Temse. Bij een tegenaanval kan Deneve de bal niet laag houden bij een kopbal. We zijn voorbij de kaap van de 50 minuten. Westhoek komt steeds gevaarlijker uit de hoek, Doelman Merckx wordt op het verkeerde been gezet, de bal hobbelt centimeters naast. Lokeren-Temse laat de bal aan de thuisploeg en hoopt op de counter, maar er blijft wel nog een half uur te spelen. De sfeer wordt bitsiger naarmate de wedstrijd vordert, de ref heeft het niet onder de markt. We beginnen aan het laatste kwartier. De scherpte lijkt er geleidelijk aan wat af te zijn bij de thuisploeg. Lokeren-Temse knokt zich weer in de match. Hoewel het gevaar heel reëel blijft. Westhoek scoort bij een hoge bal, maar doelman Merckx wordt bij deze fase bijna onder de zoden gestopt. Het doelpunt wordt niet toegekend. Het blijft wel link met nog zes minuten op de klok. De laatste minuten komen we nauwelijks nog aan voetballen toe. Janssen mist nog een niet te missen kans in blessuretijd op aangeven van de ingevallen Van Vaerenbergh. Lokeren-Temse sleept de overwinning in de wacht na een goede eerste helft en een strijdbare tweede. De fans mogen -eindelijk- nog eens juichen, de drie punten doen deugd aan de tricolore harten.

Wedstrijdverslag en interviews: volg ons op de sociale media!

Scoreverloop: 0-1 (29′ Van Moerzeke)

Ploegopstelling KSC Lokeren-Temse: Merckx, Laurens, Schürmann, Deneve, Mestdagh, Barry (65′ Telen), Van Laere, Ben Omar (65′ Janssen), De Man, Van Moerzeke, Vermeiren (89′ Van Vaerenbergh)

Bank: Baert, Telen, Janssens, Van Vaerenbergh

KVK Westhoek: Colley, De Deygere, Vervacke, Mahieu, Robaeys, Himpe, Cremers, Coutigny, Dewilde, Gantois, Simoens