De verstandhouding tussen KVV Zelzate en het vroegere Sporting Lokeren is altijd uitstekend geweest en is dat nog altijd. Ook vandaag blijkt dat: fans met zowel een tricolore als een groen-witte sjaal om de hals komen de wedstrijd volgen. Mooi dat dit kan!

Maar op het veld is van die vriendschap vanzelfsprekend niks te merken. De wedstrijd begint met een studieronde van zo’n tien minuten. Dan moet Espeso alles uit de kast halen om een vluchtschot te keren, dat lukt in twee tijden. Bij de tegenaanval die hij onmiddellijk lanceert, kan Gil Van Moerzeke zich doorzetten en als een volleerde diepe spits klaart hij de klus, 0-1. Op het kleine veld gaat het spel snel heen en weer en de thuisploeg laat zich allerminst onbetuigd. Het creëert toch een paar kleine kansen maar vindt telkens Espeso op zijn weg. In minuut 26 is de 0-2 dichtbij. Laurens met de vrije trap, Van Moerzeke kopt door, maar Ibou ziet zijn bal nog gestuit door de thuisgoalie. Meer nog, het wordt zelfs 1-1. In de laatste minuut van de eerste helft schiet een bal voorbij alles en iedereen, behalve voorbij Van Buyten. Hij treft raak via de paal. Het venijn zit hem dus in de staart. Lokeren-Temse is licht dominant, maar echt onverdiend is de 1-1 ruststand niet te noemen.

De tweede helft begint met een stevig thuisoffensief. Tars Notteboom, ex-Sporting Lokeren, zet zich door, maar Espeso verkleint gepast de hoek, weg kans. Bij de thuisploeg loopt een vinnige Antwi en die is tot twee keer toe dicht bij de 2-1. De druk wordt nog groter en als Zelzate in minuut 61 een vrije trap krijgt, weet Roy Broeckaert die net onder de lat binnen te koppen, 2-1. Die stand geeft de feiten weer. Maar Lokeren-Temse recht de rug. Een paar minuten later staat het alweer gelijk. De thuisdoelman komt ver uit, maar kan Van Moerzeke niet van de bal zetten. Die behoudt het overzicht en is niet egoïstisch: hij biedt Siali de 2-2 in geschenkverpakking aan. De jarige De Man (nu 24) dribbelt even later de doelman maar scoren zit er niet in. Vijf minuten voor tijd wordt dribbelkont Antwi van Zelzate met een tweede keer geel van het veld gestuurd. De bezoekers zorgen nog voor een klein offensief, maar verder dan een ver schot over doel komen ze niet meer.

De wedstrijd eindigt op een billijke 2-2. De promovendus bleek alvast geen hapklare brok. Lokeren-Temse hoopte hier toch de drie punten mee te nemen, maar dat lukte dus niet, het moet vrede nemen met een tweede gelijkspel.

SC Lokeren-Temse: Espeso – Laurens, B. Goossens, Schürmann, Huygens (74′ M. Goossens)- Aerts, Luyckx – Van Moerzeke, Ben Omar (62′ De Langhe), De Man – Ibou (59′ Siali)

Doelpunten: 0-1 (Van Moerzeke, 11′), 1-1 (Van Buyten, 45′), 2-1 (Broeckaert, 61′), 2-2 (Siali, 64′)