SC Lokeren-Temse is er in geslaagd om te Hasseltse klip te ronden. Na de reguliere speeltijd stond het 1-1. in de penaltyreeks haalden we het met 1-3, met een absolute uitblinkersrol voor doelman Espeso. Volgende tegenstander is Wielsbeke, dat uitkomt in de West-Vlaamse eerste provinciale.

De wedstrijd begint om 16 uur stipt, al zijn de bezoekende supporters dan nog niet aangekomen in het stadion. De bezoekers voetballen een paar kansjes bij elkaar, maar na een kwartier scoort de thuisploeg bij de eerste kans die uit de lucht valt. Devon Maes weet een voorzet vanop rechts hard voorbij onze doelman te koppen, 1-0 na 25 minuten. Na het doelpunt kabbelt de wedstrijd verder zonder duidelijk betere ploeg, zodat de ruststand 1-0 blijft. Licht gevleid, maar ook niet volledig onverdiend.

In de tweede helft proberen de tricolores langszij te komen. Zij zijn nu wel de betere ploeg en kamperen voortdurend op de Hasseltse helft. Op het uur mist De Cuyper dé kans op de 1-1, en zo duurt het nog tot minuut 78 vooraleer dat overwicht in de score wordt omgezet. Gil Van Moerzeke duikt alleen op voor de doelman, hij blijft rustig en maakt gelijk, 1-1. Kan het nog in de reguliere speeltijd? Moeilijk, zo blijkt, zeker wanneer kapitein Schürmann rood pakt nadat hij een thuisaanvaller ten val brengt. Strenge beslissing, maar de ref blijkt onvermurwbaar. Hasselt kan geen gebruik maken van de man meer situatie en dus komen er penalty’s.

Hasselt begint, Espeso staat pal. Ook Bart Goossens kan niet voorbij de lokale doelman. De tweede gaat er in voor Hasselt, De Man stift de tweede binnen, 1-1 na twee pogingen. Espeso pakt de twee volgende penalty’s, wat een prestatie! Aan de overkant blijft eerst de Oliveira koelbloedig en als Telen vervolgens de 1-3 tegen de netten werkt, is de Lokerse aanhang het delirium nabij. Lokeren-Temse bekert verder. Tegenstander wordt Wielsbeke, volgende zaterdag 19 september om 20 uur. De wedstrijd stond eerst op zondag 20 september geprogrammeerd, maar Lokeren-Temse heeft zopas de match verschoven naar zaterdag, om zo een extra rustdag te hebben voor de competitiestart die volgt op woensdag 23 september, thuis tegen Harelbeke.

SC Lokeren-Temse: Espeso – Laurens, B Goosens, Schürmann, Aerts- Telen, Luyckx- De Cuyper, Ben Omar, De Man- Van Moerzeke

Doelpunten: 1-0 (Maes, 25′), 1-1 (Van Moerzeke, 78′)

Penalty’s: 0-0 (B.Goossens), 1-1 (De Man), 1-2 (de Oliveira), 1-3 (Telen)