Lokeren-Temse was doorlopend en veruit de beste ploeg op het veld. Bij de rust stond het verdiend 2-0 voor. In de tweede helft verzuimde de thuisploeg het verschil verder uit te diepen.

Het blijft natuurlijk bevreemdend, voetballen in coronatijden. De 400 toegelaten fans hielden zich zorgvuldig aan de opgelegde aanwijzingen. Toch valt te vrezen dat ze vandaag hun eerste, maar tegelijk misschien hun laatste wedstrijd hebben gezien binnen middellange of zelfs langere termijn. Positief: de fans stonden meteen als een blok achter de nieuwe ploeg.

De thuisploeg neemt onmiddellijk het heft in handen en dat resulteert al snel in een eerste doelpunt. Na een kwartier lanceert een verre bal van kapitein Schürmann De Cuyper op rechts. Die zet afgemeten voor en Preben De Man jaagt de bal staalhard tegen de touwen, 1-0. Preben De Man, ex-Sporting Lokeren, zal vanaf nu te boek staan als de man die het eerste doelpunt ooit maakte voor de fusieploeg.

Ook na de openingstreffer blijft het eenrichtingsvoetbal. Doelman Espeso kan zich beperken tot toekijken. Op het half uur is er een vrije trap voor de Oliveira, de bal spat tegen de paal. Even later is er toch de 2-0 als Stef Laurens, altijd heel bedrijvig, de bal binnenkopt bij hoekschop. Het staat 2-0. De score kon voor de rust nog hoger oplopen want zowel De Man als Van Moerzeke krijgen nog een kopkans, maar die wordt niet benut. Halfweg een oververdiende 2-0 voorsprong.

Yves Van Der Straeten wisselt vijf spelers, maar aan het spelbeeld verandert helemaal niets. Lokeren-Temse domineert voortdurend. Het versiert ook nog een pak kansen, maar geen van die kansen wordt benut. Zo besluit eerst Siali tot twee keer toe en later ook Van Moerzeke nog een keer naast of over. de Oliveira krijgt nog een paar keer de handen op elkaar door zijn technische hoogstandjes. Zo dribbelt hij zich nog een keer door de verdediging, maar loopt zich vast op de doelman. De tweede helft is niet slecht, maar het gebrek aan efficiëntie steekt een beetje. De ruststand is meteen de eindstand. SC Lokeren-Temse wint de eerste officiële wedstrijd uit zijn bestaan met 2-0. Het publiek beloont de inzet van onze jongens met een warm applaus.

Yves Van Der Straeten: “Ik heb vandaag echt wel heel wat goede dingen gezien. We hadden dit weekend al een paar erg pittige trainingen achter de rug, maar mijn spelers toonden zich toch fris en vooral gretig. Maar in de tweede helft hadden we nog een paar keer moeten scoren. We hadden er wel de kansen toe, maar het ontbrak wat aan nuchterheid voor doel. Globaal genomen ben ik wel tevreden over de eerste trainingsweek. Het is al goed en vooral: er zit nog marge op”.

SC Lokeren-Temse: Espeso (46’ Depotre), Taptchou (46’ Huygens), De Langhe (46’ Siali), Telen (88’ Taptchou), Van Moerzeke, de Oliveira (80’ De Man), De Cuyper (46’ El Madkari), Bart Goossens (46’ Maarten Goossens), Laurens, De Man (46’ Cabumi), Schürmann.

Doelpunten: 1-0 (De Man, 15’), 2-0 (Laurens, 34’)