De ruim tweeduizend toeschouwers kijken reikhalzend uit naar de start van de competitie. De corona gedachte mag nooit ver weg zijn, maar vormt hopelijk geen belemmering voor een goede wedstijd. Want vanavond is het duidelijk: het nieuwe verhaal en de oude passie vinden elkaar nu echt terugl

Onze spelers spelen voor het eerst in hun nieuwe outfit. Die kan alvast bekoren. Helaas kan dat niet gezegd worden over het eerste kwartier. De Harelbeekse Ratjes lijken vaak net een stapje sneller, al levert hen dat geen enkele kans op. Rond minuut twintig voor het eerst de thuisploeg, met drie hoekschoppen binnen de minuut. Helaas leveren die niks op. Halfweg de eerste helft valt de bal plots voor de voet van Van Moerzeke, hij is te verrast om er iets mee te doen. Net voorbij het half uur kopt Van Moerzeke een vrije trap op de dwarsligger. Lokeren-Temse is nu duidelijk de best voetballende ploeg geworden. Espeso trapt ver uit, Ben Omar ontsnapt, maar zijn schot gaat over. Het doelpunt hangt in de lucht. Aan de overzijde (min. 40) krijgt kapitein Schürmann de bal ongelukkig in het kruis. De ref denkt er het zijne van, en wijst naar de stip, penalty. Maar Espeso toont zich de redder in nood en stopt de nochtans niet slecht getrapte bal. Het publiek bedankt hem luidkeels. Terecht, want hij zorgt ervoor dat de stand bij de rust 0-0 blijft.

De Wilde blijft geblesseerd in de kleedkamer, Huygens vervangt hem op de linksachter. De tweede helft is vijf minuten oud als Ibou een vrije trap voorlangs kopt. Lokeren-Temse begint het best aan de tweede periode, maar weet daar geen vervolg aan te breien. De regen valt nu in bakken neer maar dat deert de fans niet. Ze gaan nog een keer voluit achter de ploeg staan. Academisch voetbal zien we niet, eerder een fysieke veldslag. Twintig minuten voor tijd krijgt Ben Omar een cadeautje, hij ziet Van Moerzeke, maar die raakt net niet voorbij de doelman. Nog 20 minuten. Verre uittrap Espeso, Ibou voor Ben Omar die een afgeblokt schot aflevert. De Man is goed gevolgd, schot gaat voorlangs. We zijn 75’ ver. Twee minuten later levert Huygens een voorzet af, die door een Harelbeekse speler in eigen doel wordt gewerkt. Eindelijk die 1-0! Vijf minuten later moet Espeso de gelijkmaker wel vanonder de deklat duwen. Waarom de bal er na 80 minuten niet ingaat, is onbegrijpelijk, Harelbeke komt hier ontzettend goed weg want in een fase waren er wel drie kansen. In minuut 83 volgt een koude douche als Lamin Soli Lokers balverlies afstraft in de korte hoek. Eerste echte kans in de wedstrijd voor de bezoekers, maar wel raak, 1-1. De Man wordt aan het slot van de officiële speeltijd onderuit gemaaid in de 16. Het hele stadion ziet een duidelijke strafschop, de scheidsrechter evenwel niet: geen strafschop. Het slotoffensief van de thuisploeg levert verder niks meer op en zo eindigen we met een 1-1 einduitslag,. Vooral de bezoekers zijn daar tevreden mee.

SC Lokeren-Temse: Espeso – Laurens, B Goossens, Schürmann, De Wilde (46’ Huygens) – Aerts, Telen (58’ De Langhe) – Ben Omar, Van Moerzeke, De Man- Ibou

Doelpunten: 1-0 (78’,eigen doelpunt), 1-1 (82’ Soli)