De thuisploeg moet voor de vierde keer op elf dagen tijd de wei in, daar zouden zelfs de meest doorwinterde profspelers moeite mee hebben. De laatste wedstrijd is bovendien de zwaarste, nu we leider KVK Ninove met onder andere Koen Persoons op bezoek krijgen. De sterkte van de tegenstander inspireert ons evenwel tot een topprestatie. We winnen verdiend met 2-0 en doen weer volop mee aan de kop van het klassement.

Lokeren-Temse treedt aan met een paar nieuwe namen in vergelijking met de wedstrijd tegen Zelzate. Zo komt Schils terug na blessure en wordt Djadi beloond voor zijn sterke invalbeurt. De wedstrijd begint drie minuten te laat omdat de ref de gele poppers verwijderd wil zien van het veld. De eerste minuten lijken er op te wijzen dat het een open wedstrijd wordt. Beide ploegen tonen aanvallende intenties, maar kansen levert dat de eerste tien minuten niet op. Merckx is de eerste doelman in actie als hij de lange rush van Deryck afblokt. De reactie van de thuisploeg: een verre, lage schuiver van Vermeiren gaat net naast. We zijn een kwartier onderweg. Tijd voor een eerste balans halfweg de eerste periode: Ninove komt een tikkeltje gevaarlijker voor de dag, maar een voorsprong kan het zeker nog niet rechtvaardigen. Aanval van Ninove, Romero kopt maar net over, een half uur ver. Het tempo lag hoog in de beginfase, maar dat is ondertussen toch wat gedaald. De overgave van de ploegen blijft wel intact. Tegenaanval van Lokeren-Temse, Vermeiren lobt de bal op het dak van het doel,. We beginnen aan de laatste vijf minuten. De eerste helft is best genietbaar gebleken, maar hij wordt niet gekruid door doelpunten. Ruststand 0-0.

Ninove komt het eerst uit de kleedkamer, coach Spaenhoven heeft blijkbaar heel wat te vertellen. Beide ploegen wijzigen niks aan hun startelftal. Het eerste aanvalletje begint met een actie van Djadi, Boulaouali kan alleen maar naast koppen, 50 minuten gespeeld. We hopen dat de positieve sfeer bij de thuisaanhang het team inspireert. En we worden op onze wensen bediend. Voorzet Ramazani, mislukte controle Vermeiren, de bal komt bij Van Moerzeke en die schuift laag binnen in de linkerbenedenhoek, 1-0! En daar houdt het niet bij op. Even later wijkt een ver schot af op een Ninoofs achterwerk en komt zo bij Boulaouali terecht. Die blijft rustig en duwt binnen, 2-0, 61ste minuut. Ninove wisselt en brengt twee nieuwkomers in. Daknam viert nu al feest. De thuisploeg blaakt van zelfvertrouwen, Ninove lijkt wat van slag. Maar het krabbelt overeind, het heeft ook nog twintig minuten om iets aan het resultaat te doen. Op tien minuten voor het einde is er een goede Merckx nodig om het doel schoon te houden. Merckx is ook goed op een schot van Bael. Lokeren-Temse heeft ondertussen nochtans al een paar kansen gehad om de voorsprong uit te diepen in de omschakeling. zo schiet de ingevallen Van Laere keihard op doel met nog ruim vijf minuten op de klok. De Neve slaagt er ook niet in het overwicht van Lokeren-Temse verder in doelpunten uit te drukken. De laatste minuten groeit de druk van Ninove toch nog enigszins, maar Lokeren-Temse wil een clean sheet laten noteren. Gil Van Moerzeke heeft de 3-0 aan de voet bij het ingaan van de blessuretijd. Bij het eindsignaal gaan verschillende van de thuisspelers compleet leeg gespeeld tegen de grasmat.

De eerste helft was Ninove lichtjes beter, maar in de tweede helft was Lokeren-Temse echt wel dominant. Onze krijgers zijn doodop, maar winnen wel verdiend met 2-0. Lokeren-Temse doet meteen een goede zaak in het klassement. De sfeer van de grote dagen krijgen we er gratis bij.

Voor wedstrijdbeelden en interviews: volg ons op de sociale media!

Scoreverloop: 1-0 (Van Moerzeke, 58′) 2-0 (Boulaouali, 62′)

Ploegsopstelling Lokeren-Temse: Merckx – Van Moerzeke, Schürmann, De Kuyffer, Mestdagh – Schils, De Neve – Ramazani (77′ Van Laere), Boulaouali, Djadi (82′ Van Vaerenbergh), Vermeiren

Bank: Baert, Telen, Van Vaerenbergh, Van Laere

Ploegopstelling KVK Ninove: Van Den Noortgaete, De Wannemaeker, Hertveldt, Deryck, Grancea, Romero, Tshimanga, Geenens, Persoons, Bael, De Schutter