Zowel Lokeren-Temse als Brakel wilden vertrouwen tanken voor hun bekerwedstrijd in de 1/16de finale van de Croky Cup van volgende woensdag. Dat lukte het best bij de thuisploeg die verdiend won met 3-1.

De twee ploegen komen uit in tweede nationale en prijken in de heel erg voorlopige/definitieve rangschikking in de middenmoot met elk 5 punten uit 3 wedstrijden. Ook in de aanvangsfase blijkt dat ze aan elkaar gewaagd zijn. Brakel heeft iets meer balbezit, maar puurt daar geen enkele kans uit. Na het kwartier neemt de thuisploeg de wedstrijd in handen. Nöstlinger zet Laurens op weg naar doel. Die houdt zijn verdediger af en scoort een heel fraai doelpunt, 1-0 na 32′. Lokeren-Temse rechtvaardigt in de daarop volgende minuten die voorsprong, maar krijgt een koude douche als Laurens ongelukkig wegglijdt en zo een voorzet niet kan verhinderen. Nelis maakt van de uitschuiver dankbaar gebruik en scoort de gelijkmaker, 1-1 is de ruststand.

Na de rust krijgen we voor het eerst Stephen Buyl in actie, al is hij nog niet honderd procent fit. Maar zijn aanwezigheid laat zich voelen. Hij zorgt persoonlijk voor de 2-1 halfweg de tweede helft. Naarmate de wedstrijd vordert, toont de thuisploeg zich de technisch meest vaardige ploeg en ook de fysiek sterkste ploeg. Ook als bijna de hele ploeg gewisseld is, blijft Lokeren-Temse bij momenten fraai combineren. Net voor affluiten mondt een mooie actie van Barry uit in een kans voor De Nooijer. Die werkt probleemloos af. Eindstand: 3-1. Het blijft door ons hoofd spelen: wat als deze ploeg een hele competitie had kunnen afwerken?

Woensdag wacht met STVV natuurlijk andere koek. Sint-Truiden heeft, sinds de komst van Peter Maes, een gedaanteverwisseling ondergaan. De Limburgers zullen er alles aan doen om zich niet te laten verrassen. Maar: wie weet? Live beelden van de wedstrijd mogen niet, maar via radiocommentaar houden we onze fans toch op de hoogte.

Lokeren-Temse: Espeso- Laurens (83′ Ibou), B. Goossens (60′ De Nooijer), Schürmann (67′ Lokando), M. Goossens (78′ De Langhe), De Wilde (60′ Siali)- Overmeire, Aerts (60′ Barry), Nöstlinger (78′ Luyckx)- Ben Omar (45′ Buyl), Van Moerzeke (60′ de Oliveira)

Olsa Brakel: Otte, Desmet, Pauwels, Haezebroeck, Nelis, Schelstraete, Buysens, Bogaert, Lambrecht, Cordie, D’Hondt

Doelpunten: 1-0 (32′ Laurens), 1-1 (42′ Nelis), 2-1 (67′ Buyl), 3-1 (De Nooijer 90′)