Een uitstekende grasmat, prima voetbalweer, een tegenstander van hetzelfde niveau (Cappellen speelt in de B-reeks): dit kan als een waardemeter worden beschouwd.

Lokeren-Temse start zonder de jongste aanwinsten en zonder Espeso. De doelman bleef heel licht geblesseerd aan de kant. Geen risico’s: zondag is hij zeker paraat. Na een verkenningsronde van tien minuten is er een eerste kans voor de thuisploeg, Njengo, pas tien minuten eerder aangesloten, treft onmiddellijk raak, 1-0. Maar even later kan De Man de bal in de hoek binnenschuiven na een steal van Telen, 1-1. Lokeren had even eerder ook al even gedreigd via een kopbal van de Oliveira en ook net na de gelijkmaker kan hij een schot op doel afleveren. Het is het begin van een betere periode van de bezoekers, al blijven de kansen schaars. Toch verplicht een vrije trap van de Oliveira in minuut 40 de thuisdoelman tot het betere vuistenwerk. Degelijk spel, maar niet echt uitmuntend. De logische ruststand is dan ook 1-1.

Vijf wissels bij Lokeren-Temse na de rust, met als meest opvallende het debuut van nieuwkomer Ben Omar. Het eerste gevaar komt ook van Lokeren-Temse, Gil Van Moerzeke kopt maar net naast. Het is maar uitstel, want even later ontfutselt hij de bal, zet zich sterk door en duwt in de verste hoek binnen, 1-2 in minuut 55. Lokeren lijkt met aanvallender intenties uit de kleedkamer te zijn gekomen, maar mag van geluk spreken als Al Balahi zijn schot wel naast Depotre plaatst, maar de paal nog op zijn weg vindt. Lokeren-Temse dan weer, Ben Omar haalt uit, onderkant lat en geen doelpunt. Aan de overkant een vergelijkbaar schot van Vallez, maar die bal gaat wel binnen, 2-2 na een uur spelen. Het gaat nu flink heen en weer en beide ploegen versieren nog wat halve kansen. Toch lijkt Lokeren-Temse het laken naar zich toe te trekken. Lokando vertrekt van achterin, vindt Cabumi en die zet Van Moerzeke op weg naar zijn tweede van de avond. Helaas: de thuisploeg zet nog alles op alles maakt nog gelijk in blessuretijd via een lage schuiver van Kil. Er wordt niet meer afgetrapt. Eindstand een billijk gelijkspel, 3-3.

Opstelling SC Lokeren-Temse: Depotre- Laurens (’46 Aerts), Schürmann (’62 M. Goosens), B. Goossens, Huygens (’46 De Wilde)- Telen (’62 Lokando), De Langhe (’46 Ben Omar)- De Cuyper (’46 Cabumi), Luyckx (’78 El Madkari), De Man (’62 Siali) – De Oliveira (’46 Van Moerzeke)

Doelpunten: 1-0 (Njengo, 10’), 1-1 (De Man, 15’), 1-2 (Van Moerzeke, 55’), 2-2 (Vallez, 60’), 2-3 (Van Moerzeke, 85’), 3-3 (Kil, 92’)