De Sporting supporters werden vergast onder een striemende regen, maar wel met een traktatie van Steven De Proost, thuis in Aarschot. Mooi gebaar van de bestuursman.
Eens de bal ging rollen waren ook de hemelsluizen geledigd en konden we ons gaan focussen op de match. In ieder geval een betere grasmat dan in Berlare.
Na zes minuten een eerste kans voor Lokeren-Temse. Een voorzet van De Cuyper tot bij Oliveira, maar hij besluit naast.
9e minuut, een gevaarlijke voorzet Cabumi wordt door Alaerts in eigen doel gekopt : 0-1.
Luyckx met een actie, foutief gestopt. Huygens trapt de vrijshop maar doelman Vranckx zweeft de bal knap uit de winkelhaak.
16e min : Cabumi vanaf de zijkant met een voorzet-trap, doelman Vranckx duwt het leder van onder de lat.
Knappe actie van Cabumi op links, de bal belandt bij Telen die hard uithaalt, maar Vranckx ligt alweer in de weg.
Acht minuten voor de rust nog eens een mooie aanval. Een voorzet van Tjendo De Cuyper, Alec Luyckx komt maar net te kort om in doel te werken.Er zat in de eerste helft maar weinig (Aar)schot in de zaak. De thuisploeg had zijn handen vol en kwam er zelf nauwelijks uit.

Na de pauze komen Depotre, M. Goossens, Lokando, Aerts, De Wilde, De Man en Van Moerzeke in de ploeg.
Een mooie dribbel van Preben De Man, op weg naar de doelman wordt hij in de rug geduwd. De scheidsrechter ziet er geen strafschop in.
Een oprukkende Van Moerzeke mooi naar buiten tot bij De Cuyper die zet perfect voor tot bij de Oliveira. Maar het schot van onze nummer elf wordt door Vranckx knap geweerd.
Na twaalf minuten in de eerste helft moet Depotre zijn kunnen tonen op een schot van Lardaux. Puike redding.
Siali komt dan in de ploeg voor De Cuyper. En Siali toont meteen zijn gretigheid. Een harde voorzet van hem wordt bijna door De Man in doel gewerkt.
De Oliveira, door De Man alleen op doelman Vranckx afgestuurd, kan niet scoren. Het Aarschotse sluitstuk zit er opnieuw goed tussen. Aan de afwerking moet er bij de tricolores nog gesleuteld worden.
De bezoekende druk neemt wat af, Aarschot komt iets meer en Depotre moet zijn tweede redding van de partij brengen.
Hoekschop van De Man, de Oliveira kopt maar weer is daar die dekselse Vranckx die redt.
Siali nog met een diepe bal die door De Man naast wordt geduwd.
Zo blijft het 0-1, een verdiende maar zuinige zege.

Ploegopstelling : Espeso, Schürmann, B. Goossens, Laurens, Huygens, De Langhe, Telen, Luyckx, De Cuyper, Cabumi en Oliveira.
Wisselspelers : Depotre , M. Goossens, De Wilde, Lokando, Verbist, Aerts, Siali, El Madkari, Van Moerzeke en De Man