De tricolores spelen deze middag hun eerste wedstrijd in een officieel tornooi, met name een wedstrijd in de tweede ronde van de Beker van België, de Croky Cup. Tegenstander vandaag is HRS Haasdonk, de tweedeprovincialer die in de eerste ronde Zele uitschakelde. Als wij deze klus klaren, wacht volgende week zondag om 16 uur Hasselt in de derde ronde, een uitwedstrijd. Hasselt had heel veel moeite met eersteprovincialer Wervik, maar stootte toch door na penalty’s.

De 400 tickets voor deze wedstrijd waren donderdag in minder dan een uur de deur uit, dus ja: de toeschouwers hebben er zin in. De thuisploeg neemt onmiddellijk het initiatief, gesteund door het enthousiaste publiek dat in minuut vier bewijst dat Grégory Mertens nog altijd niet vergeten is. Toch zijn het de bezoekers die op voorsprong komen. Een klutsbal zet Stijn Dejaeger alleen voor doel en die heeft geen moeite om Espeso te lobben, 0-1 na 12 minuten, volledig tegen de gang van het spel in. Natuurlijk voert de thuisploeg de druk nog op, maar Luyckx heeft pech als zijn schot na een fraaie aanval nog van de lijn gekeerd wordt door een Haasdonkse verdediger. Ook de lobbal van De Man brengt Haasdonk in verlegenheid. We zijn halfweg eerste helft.

In minuut 28 trapt de doelman van Haasdonk slecht uit, maan Luyckx is te verrast om er zijn voordeel mee te doen. Espeso haalt met een kopbal de angel uit een zeldzame tegenstoot en lanceert zo de tegenaanval. Het doelpunt dat lang in de lucht hing, valt uiteindelijk. Het is Gil Van Moerzeke die de bal tegen de netten schuift, 1-1 op het half uur. Nog geen vijf minuten later staat het 2-1, Cyronn De Wilde zet zich door, bedient de technisch vaardige Ben Omar en die laat Preben De Man scoren. Lokeren-Temse combineert bij wijlen uitstekend en Haasdonk komt niet uit de omknelling los. Yassin Ben Omar doet wat hij wil, net voor rusten maakt hij er nog 3-1 van. De wedstrijd lijkt nu al beslist.

Het eenrichtingsvoetbal houdt aan na de rust, tot groot jolijt van het publiek. De thuisploeg claimt een penalty als De Man alleen op weg naar doel is en stevig in de rug geduwd wordt, maar de ref wuift dat weg. Er is wat pech mee gemoeid. Van Moerzeke zet zich door, maar zijn schot strandt op de paal. Een vrije trap van De Cuyper kan noch door Van Moerzeke, noch door de pas ingevallen de Oliveira benut worden. Stef Laurens wandelt door de hele verdediging, maar de laatste man raakt hij niet voorbij. Zo bereiken we het laatste kwartier van de wedstrijd. Een vluchtschot van Luyckx gaat onbesuisd naast. Haasdonk vecht voor wat het waard is en heeft de verdienste dat het de score onder controle kan houden. Al is daar flink wat geluk mee gemoeid. Minuut 85, voorzet Luyckx, Cabumi op miraculeuze wijze gestuit door de doelman. Zo blijft het 3-1, een meer dan verdiende zege. Die brengt ons volgende week zondag naar Hasselt voor de derde ronde in de Croky Cup. Vandaag werd alvast vertrouwen getankt. Dat werd zo ook aangevoeld door een tevreden schare supporters.

SC Lokeren-Temse: Espeso – Laurens, Schürmann, Goossens, De Wilde (64′ de Oliveira) – Luyckx, Telen (82′ De Langhe)- De Cuyper (73′ Cabumi), De Man, Ben Omar- Van Moerzeke

Doelpunten: 0-1 (Dejaeger, 12’), 1-1 (Van Moerzeke, 30’), 2-1 (De Man, 35’), 3-1 (Ben Omar, 45’)