1. Lokeren-Temse staat in de vierde ronde van de Beker van België tegen eersteprovincialer KSC Wielsbeke. Er zijn meer dan duizend toeschouwers in het stadion en de ambiance is zo meteen verzekerd. Het hele Sporting zangrepertoire wordt bovengehaald. Het voetbal leeft weer op Daknam!

Vreemd genoeg lijken de bezoekers het minst onder de indruk van de sfeer en zij zorgen voor de eerste kleine kansjes. Maar bij de eerste Lokerse aanval mag er al gejuicht worden, Ben Omar met de slimme pass op De Man, die zet voor naar De Cuyper die de bal in een tijd op de slof neemt, 1-0 na 9 minuten. Het moet gezegd, de West-Vlamingen proberen de bakens te verzetten en spelen aardig mee. Gil Van Moerzeke kopt de bal voor de thuisploeg over na een half uur. Eerder al werd een fraai doelpunt van hem onterecht afgekeurd voor buitenspel (foto) . Lokeren-Temse neemt de wedstrijd in handen. Maar even voor de rust komt Wielsbeke dicht bij de gelijkmaker. Eerst moet Espeso gepast tussenkomen na een lange run van Pieter Planckaert, nadien wordt een hoekschop net niet binnengekopt. De stand wijzigt niet meer en zo gaan we rusten bij 1-0.Dat is verdiend, dat wel, maar er mag in de tweede helft toch nog eentje bijkomen.

Lokeren-Temse moet in de tweede helft op zoek naar een geruststellender voorsprong en bijna is die er in minuut 54. Goed samenspel Van Moerzeke-De Cuyper, gepaste voorzet ook, daar had Ben Omar eigenlijk moeten scoren. Het publiek gaat er nog eens vol tegenaan en de thuisspelers proberen die aanmoedigingen naar het veld te vertalen. Ze genereren wel druk, maar hét gaatje vinden ze niet. Het laatste kwartier valt het verdict. In minuut 78 trapt Preben De Man trapt een vrije trap in het pak, Stef Laurens duwt de verlossende tweede treffer tussen het pak benen door tegen de touwen. Vijf minuten later staat het al 3-0. Ibou viert zijn entree met een prachtig kopbaldoelpunt. Voor wie er nog aan durfde twijfelen: de zege staat nu wel helemaal vast. Lokeren-Temse wint met 3-0, de fans genoten met volle teugen.

Oogstrelend was het niet altijd, mede door het kranig verweer van de West-Vlamingen. Maar de buit, een plaats in de vijfde ronde van de Croky Cup, is wel binnen. In de volgende ronde doen de profclubs hun intrede.

SC Lokeren-Temse: Espeso- Laurens, Schürmann, M. Goosens, Aerts- De Langhe (54’ Huygens), Telen, De Cuyper (67’ Cabumi), Ben Omar (67’ Ibou), De Man- Van Moerzeke

Doelpunten: 1-0 (De Cuyper, 9’), 2-0 (Lurens, 78’), 3-0 (Ibou, 82’)