Sporting Lokeren – Temse opende het pre-seizoen met een 1-0 overwinning tegen derdenationaler SK Roeselare-Daisel. Onze tricolores traden aan met twee verschillende elftallen in iedere speelhelft. Om iedereen speelminuten te gunnen, maar ook om de belasting – na een stevige eerste trainingsweek – te beperken én kennis te maken met de spelprincipes van onze coach. Ruim 500 supporters woonden de eerste oefengalop in het Daknamstadion bij.

Tijdens de eerste helft waren de beste kansen voor Toon Janssen (schot uit de hoek gehaald door de doelman), Arno De Kuyffer (vrije kopkans gered door de doelman) en Niels Elewaut (kreeg de bal net niet onder controle oog in oog met de doelman). Het balbezit was voor Sporting, maar naar het einde toe kwam ook Roeselare-Daisel de neus aan het venster steken. Gescoord werd er echter niet, waardoor we met met een logische 0-0 score de rust in gingen.

Na de pauze hetzelfde spelbeeld met een dominant Sporting, maar het zijn de bezoekers die eerst dicht bij de voorsprong komen. De aanvaller van Roeselare-Daisel was na mistasten achterin bij Sporting echter te verrast om de bal voorbij Jelle Merckx te werken. Na minuut 60 ging het tempo de hoogte in, wat stilaan ook voor meer doelgevaar zorgde. Eerst was er een schuchtere kopbalkans voor Youssef Boulaouli. Even later kon Naïm Boujouh zijn snelheid etaleren, helaas strandde zijn poging in het zijnet. In minuut 75 was het dan toch raak! Alexander Maes, klaarkijkend, lepelt de bal naar de dieplopende Boujouh. Onze linkerflankspeler legt voor op Simon Vermeiren, die simpel binnenduwt: 1-0.

In het slotkwartier volgden nog verschillende pogingen. Vooral de kwieke Julien Vercauteren deed de stilaan vermoeide bezoekers pijn, zijn poging belandde helaas voor onze nieuwste aanwinst in het zijnet. Na fraai samenspel op de korte ruimte kon Mathias Schils aanleggen. De bezoekende goalie pareerde in de voeten van Vercauteren, die Vermeiren zijn tweede van de avond op een presenteerblaadje aanbiedt. Helaas heeft de lijnrechter buitenspel gezien, waardoor de 1-0 eindstand op het bord blijft. Sporting wint verdiend van Roeselare-Daisel, dat zich meer dan verdienstelijk presenteerde op Daknam.

Team 1e helft: Jelle Merckx, Christian Bello Rivero, Arno De Kuyffer, Lorenzo Matarrese, Gianni De Neve, Toon Janssen, Gil Van Moerzeke, François Fontaine, Yassin Ben Omar, Niels Elewaut en Esteban Casagolda

Team 2e helft: Jelle Merckx, Soufiane El Banouhi, Seba De Wilde, Leandro Pogba, Mathias Schils, Alexander Maes, Jeovanni Dianganga, Naïm Boujouh, Julien Vercauteren, Youssef Boulaouali en Simon Vermeiren