De seizoensvoorbereiding loopt naar zijn einde. Onze jongens krijgen vanavond een tegenstander voor de kiezen die op papier sterker is. Winkel Sport speelt straks in eerste nationale, SC Lokeren-Temse zoals bekend in tweede. Een goede waardemeter dus.

Coach Yves Van Der Straeten begint met maar drie pionnen die zondag aan de partij begonnen. Hij wil duidelijk iedereen nog eens aan het werk zien en tegelijk een aantal jongens even rust gunnen.

Na een eerste schot van de Oliveira neemt de thuisploeg het heft in handen. Ze creëren enkele kleinere kansen. Bij de beste daarvan komt hun spits alleen voor doelman Espeso, maar hij schiet hoog over. We zijn inmiddels al twintig minuten ver. Even later komen ook wij er even goed uit. Knappe actie over rechts, samenspel tussen Siali en de Oliveira, die kaatst naar Luyckx maar die besluit nipt over. De thuisploeg blijft evenwel het gevaarlijkst en op het half uur moet Espeso de meubelen redden. De druk wordt groter en in minuut 35 komt de thuisploeg 1-0 voor: Waeghe glipt door de buitenspelval en verschalkt Espeso. Een al bij al verdiende voorsprong die stand houdt tot de rust. De bezoekers voetballen wel goed mee.

Lokeren-Temse wisselt na rust op drie posities. We krijgen het debuut van Ibou. Het spel gaat heen en weer, veel kansen zien we evenwel niet. Pas na tien minuten valt er een echte kans te noteren. Waeghe, weer hij, komt schuin voor Depotre, maar hij mikt voorlangs. Aan de overkant probeert de Oliveira het van buiten de zestien, de bal gaat echter over. De thuisploeg heeft meer balbezit, maar noemenswaardige kansen puurt het daar niet uit. Zo eindigt de wedstrijd op 1-0. Een kleine nederlaag, maar wel na een verdienstelijke partij tegen een team uit een reeks hoger.

SC Lokeren-Temse: Espeso (46′ Depotre)- Aerts, M. Goossens, Lokando, Huygens- De Langhe, Luyckx (46′ De Cuyper)- Siali, Ben Omar (46′ Ibou), Cabumi- de Oliveira

Doelpunten: 1-0 (Waeghe, 35′)